Anasayfa


14-02-2020
Edebiyatçı Reşit Salim vefat etti
Gümülcineli öğretmen Reşit Salim vefat etti.
14 Şubat 2020 Cuma

Edebiyat öğretmeni Reşit Salim’in 14 Şubat Cuma günü ikamet ettiği evinde ölü bulunduğu bildirildi. Edebiyatçı Reşit Salim’in bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği ifade edildi.

68 yaşında hayatını kaybeden Reşit Salim’in 15 Şubat Cumartesi günü Gümülcine’de kılınacak ikindi namazından sonra Yenicemahalle Mezarlığı’na defnedileceği belirtildi.

1952 yılında Gümülcine’de dünyaya gelen Reşit Salim, Celal Bayar Lisesi'nden mezun olduktan sonra bir süre İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okudu. 1973 yılında aynı üniversitenin edebiyat Fakültesi Türkoloji Bölümü'ne kaydoldu. 1977 yılında bu fakülteden mezun oldu. salim, Batı Trakya Türk azınlık kuruluşlarında aktif olarak görev almış, ve edebi-kültürel çalışmalarda bulundu.

Araştırmacı, eğitimci ve sanatçı kişiliği ile dikkati çeken Reşit Salim; Batı Trakya Türk Folkloru üzerinde önemli derlemeler gerçekleştirdi. Şiirleri Batı Trakya Türk basını dışında Türkiye ve Yugoslavya'da da yayındı. Edebiyatçı Reşit Salim Türkiye'de 1991 yılında Güneysu dergisinin düzenlediği şiir yarışmasında "Sükut Kentleri" adlı şiiri ile "Jüri Özel Ödülü" kazandı.

Batı Trakyalı müzik öğretmeni Osman Arda ile hazırladıkları "Öyküsüyle-Notasıyle Ban Trakya Türküleri" adlı kitap 1994 yılında Gümülcine'de yayınlandı.

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor