Anasayfa


17-02-2020
Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram ELGA Müdürü ile görüştü
Doğu Makedonya Trakya (DMT) Eyaleti Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, Dedeağaç’taki Tarım Tazminatları Kurumu (ELGA) Bölge Müdürü Athanasios Panagos’la görüştü.
17 Şubat 2020 Pazartesi

Görüşmede, Ahmet İbram 2019 yılında Rodop ilinde doğal afetten meydana gelen zararlar ve zarara uğrayan çifçilere yapılacak ödemeler hakkında bilgi aldı.

Konuyla ilgili olarak Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram yayınladığı açıklamada, ELGA Bölge Müdürü Panagos’un kendisine aşağıdaki bilgilendirmelerde bulunduğunu belirtti:
-10 Temmuz 2019 tarihinde dolu yağışından zarar gören bölgeler arasında yer alan Rodop ilinde yaklaşık olarak 150000 dönüm ekili arazide zarar tespit edildi.

- Ortalama 125.000 dönüm pamuk ekili arazi, 20.000 dönüm tütün, 4.000 ay çiçeği, 2.000 arpa ve buğday, 1.000 bağ ve 2.500 dönüm ağaç ekili arazide zarar tespiti yapıldı.
- 80.000 dönüm pamukta ise %100 zarar tespit edildiğini belirtti.

- Şimdiye kadar Ocak ayı içersinde, Cambaz (N. Sidirohori), Kavaklı (Egiros), Gümülcine (Komotini), Ag. Theodori, Kuşlanlı (Ksilagani), Maronya ve Ortacı (Amvrosia) bölgelerinin tazminatları ödenmiştir.

ŞUBAT AYI SONUNA KADAR ÖDENECEK BÖLGELER:

Yassıköy (İasmos), Narlıköy (Polianthos ), Susurköy (Sosti) bölgeleri.
Şapçı Maronya (Sapes-Maronias) belediyesine bağlı olan bölgeler: Muratlı (Mirana), Çadırlı (Stimi), Karakurcalı (Krovili), , Yahyabeyli ( Amaranta), Hacılar (Proskinites).
Gümülcine (Komotini) belediyesine bağlı olan köy: Küçükköy (Kosmio) bölgesi.
Ayrıca 2019 yılının Haziran ayı içerisinde Kozlukebir (Arriana) belediyesine bağlı Karacaoğlan (Aratos), Balahor (Vragia), Basırlıköy (Pasos), Sirkeli (Filira) ve Çelebiköy'ün (Arhontika) yanısıra Vakıf (Vakos) köyleri bölgelerindeki zarar gören ekili arazilerin tazminat raporlarının hazır olduğunun ve zararlarına ilişkin ödemelerin de Şubat ayı sonuna kadar yapılması bekleniyor.

Ağustos ayı içerisinde Kalfa (Kalhas) bölgesinde doludan zarar gören arazilerin de tazminat raporlarının önümüzdeki hafta içerisinde hazır olup, en kısa zamanda ödeme yapılacağını belirtti.

PANAGOS, KİRAZ VE TÜTÜN ÜRÜNLERİYLE İLGİLİ BİLİGİLER VERDİ

Aslında her yıl kiraz üreticilerinin tazminatlarına öncelik verildiğini hatırlatan Panagos, bu yıl pamuk üreticilerin çok zarar görmesi ve gördükleri zararlardan dolayı prim alabilmeleri için gerekli kilo limiti (Plafon) dolduramadıklarından dolayı kendilerine öncülük tanındığını dile getirdi. Ayrıca müdür Panagos, OPEKEPE'nin uydu ile yaptığı otomatik kontrol sisteminin 2019 yılı içinde bu bölgelerde olduğu için zarar gören arazilerin uydudan boş olduğunun tespit edildiğini ve bu yüzden önceliğin pamuk üreticilerine verildiğini ve bahse konu sıkıntıyı da ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Son olarak müdür, kirazcıların dolu ve özellikle yağışlardan dolayı Sendelli (Dimi) ve civar köylerin ödemelerinin bu yıl geciktiğini en geç Şubat ayı sonu veya Mart ayı içerisinde ödeneceklerini belirtti.

Öte yandan tütün konusunda yaşanan son gelişmeleri de aktaran Panagos, 2018 yılındaki zararlar nedeniyle ‘de minimis’ programından tütün üreticilerine 100 evro verildiğini ancak bunun PSEA'dan zarar ödenmesine engel olmadığının altını çizdi.

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor