Anasayfa


18-02-2020
Lagos’dan belediye başkanı Önder Mümin ve Rıdvan Ahmet’e suç duyurusu
Avrupa Parlamentosunun (AP) ırkçı Yunan milletvekili İoannis Lagos, "vatana ihanetle" itham ettiği Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ve Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin aleyhinde suç duyurusunda bulundu.
18 Şubat 2020 Salı

Lagos, Yargıtay (Arios Pagos) savcılığına sunduğu dava dilekçesinde, iki Türk belediye başkanının, Türkiye’de katıldıkları, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesinin kongresinde Yunanistan aleyhinde söylemlerde bulunarak "ülkenin bütünlüğüne zarar vermek" ve "görevi kötüye kullanmak" ile ilgili Yunan ceza hukuku maddelerini ihlal ettiğini ileri sürdü.

Aralarında Kalavrita Mitropoliti’nin de bulunduğu 330 kişi tarafından da imzalanan ve Yunan basınında bu konuda çıkan kimi haberler ve fotoğrafların kanıt olarak gösterilmek istendiği dilekçede, Ahmet ve Mümin’in, "Yunanistan’ın yabancı bir ülkeyle olan dostane ilişkilerini zedelemek" ve "vatandaşlar arasında bölücülük yaparak toplumsal barışı bozmak" suçlarından yargılanmaları istendi.

Avrupa Parlamentosu milletvekili Lagos, 29 Ocak'ta Brüksel'de düzenlenen AP Genel Kurulunun "Yunan Adalarında İnsani Durum" başlıklı oturumunda yaptığı konuşma esnasında Türk bayrağını yırtmıştı. Olayın ardından Lagos hakkında yaptırım süreci başlatan AP, Yunan milletvekiline 7 günlük ödenekten mahrumiyet ve 4 gün parlamento faaliyetlerine katılmama cezası vermişti.

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor