Anasayfa


20-02-2020
“Helenizm kilise ve okullarımız sayesinde ayakta duruyor”
Eğitim ve Din İşleri Bakanı Niki Kerameos İstanbul Rum Azınlığı’nın dini ve eğitim kuruluşlarını ziyaret etti.
20 Şubat 2020 Perşembe

Bakan, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u ziyaretinde, "Helenizm, burada kilise ve okullarımız sayesinde ayakta duruyor" açıklamasında bulundu.

Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı’nın resmi internet sayfasında yer alan açıklamada Bakan Niki Kerameos’un İstanbul'a bir ziyaret gerçekleştirdiği ifade edildi. Bakanlık açıklamasına göre, Kerameos İstanbul'daki Rum okullarını da ziyaret etti.

Açıklamada, Zapyon, Zoğrafyon ve Fener Rum Lisesi'ni ziyaret eden Bakan Kerameos'un burada eğitimcilerle eğitimle alakalı meseleleri görüştüğü ifade edildi. Eğitimciler tarafından Yunan devletinin desteğine olan ihtiyacın dile getirildiği belirtilen açıklamada, bazı okul müdürlerinin ise kendileriyle ilgili sorumlu bir bakan tarafından yıllardır ziyaret edilmediklerini vurguladıkları belirtildi.

Okul ziyaretlerinin ardından Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi’ni ziyaret eden Bakan Kerameos'un burada Patrik Bartholomeos ve Kutsal Sinod üyeleri ile görüşme imkânı bulduğu bildirildi.

Bakan Kerameos, Patrikhane ziyaretinde Bartholomeos'a hitaben, "Gerçekten Helenizm ve Ortodoksluk için konuşmak ayrıcalıklı bir fırsat. Daha önce ifade ettiğiniz gibi burada Helenizm, kilise ve okullarımız sayesinde ayakta duruyor. Sizi temin ederim ki bu okulları ziyaret etmemin nedenlerinden biri de net bir mesaj vermekti. Bu okullara destek olun lütfen. Bu fırsatı verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Fener'i ziyaret etmek bizim için büyük bir onur. Ayrıca bakanlık ve ekümenik patrikhane arasında mükemmel bir işbirliğini dört gözle bekliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup