Anasayfa


20-02-2020
DEB Partisi Başkanı: “Azınlığımıza kimlik empoze etme alışkanlığı artık son bulmalıdır”
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos’un, Batı Trakya Türklerinin milli kimliğini inkar eden açıklamalarının kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.
20 Şubat 2020 Perşembe

DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Cumhurbaşkanı Pavlopulos’un azınlığın kimliğiyle ilgili açıklamalarını GÜNDEM’e değerlendirdi. “Sayın Cumhurbaşkanı bir ay içinde ikinci kez bölgemizi ziyaret etti. İki ziyarette de benzer açıklamalarda bulundu. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın milli kimliğini her fırsatta inkar etmek ve toplumumuza kimlik biçmek alışkanlığı bir son bulmalıdır. Azınlığımıza kimlik empoze etme politikasının demokrasiye ve insan haklarına ters olduğu da unutulmamalıdır” diyen Asafoğlu, azınlığın bu konudaki tutum ve görüşünün çok net olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Pavlopulos’un azınlığın milli kimliğini inkar etmekle kalmadığını, kendi ifadesiyle azınlığa “Yunan Müslümanları” diyerek bir kimlik biçtiğini dile getiren DEB Partisi Genel Başkanı şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanı bizlerin milli kimliğini inkar ediyor. Bununla da yetinmeyip azınlığa kendi istediği bir kimliği uygun görüyor. Bunu empoze etmeye çalışıyor. Bu durumu kabul etmemiz mümkün değil. Azınlık kendi kimliğinin ne olduğu konusunda yıllar öncesinde gereken cevabı vermiştir. Her fırsatta da bunu tekrarlamaktadır. Herkes bilmelidir ki; Batı Trakya Türk Azınlığı kendi kimliğini inkar politikalarına ve uygulamalarına karşı çıkacaktır. Bu inkar politikasının bir an önce sona erdirilmesi ülkemiz Yunanistan demokrasisi için doğru ve hayırlı bir davranış olacaktır.”

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup