Anasayfa


25-02-2020
Hüseyin Zeybek Ketenlik yol yapım projesini sordu
İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek Mustafçova Belediyesi sınırları içinde bulunan Ketenlik köyü için daha önce bütçesi onaylanan yol yapım çalışmaları hakkında soru önergesi sundu.
25 Şubat 2020 Salı

Alt Yapı ve Ulaştırma Bakanlığına yönelik soru önergesinde Hüseyin Zeybek daha önce onaylanan projenin ihalesinin yeni hükümet tarafından durdurulduğunu vurgulayarak, bölgede güvenlik nedenleri bakımından yeni yol gereksiniminin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Hüseyin Zeybek’in soru önergesinde şu ifadelere yer verildi:

“Mayıs 2019 tarihinde Alt Yapı ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından, Mustafçova Belediyesine bağlı Ketenlik yerleşim bölgesinin yol yapımı projesinin uygulama aşamasına geçmek üzere 2.100.000 Euro’luk bütçe planlama sözleşmesi imzalanmıştır.

Temmuz 2019 tarihinde de Ekonomi ve Kalkınma Bakan yardımcısı tarafından 2019 Kamu Yatırım Programına katılma ve proje ödeneklerini onaylama kararı alınmıştır. Ancak Yeni Demokrasi Hükümetinin iktidara gelmesinden sonra söz konusu projenin ihalesi durdurulmuştur.

Projenin onaylamasından yedi ay gibi bir süre geçmesine rağmen Alt yapı ve Ulaştırma Bakanlığının projeyi uygulamaya geçirmesi ile ilgili büyük ihmal ve ilgisizliğini gözlemleyip herhangi bir işlem yapılmadığını görmekteyiz.
Bu projenin mevcut yol ağındaki aksaklıkları engelleyeceğini ve bölgenin stadyumuna erişim sağlayacağından dolayı Ketenlik sakinlerinin bir talebi olduğunu da belirtmek isterim. Ayrıca Mustafçova belediyesine ait olan Ketenlik köyü bölgenin en büyüğü olup yapılaşmanın yoğun olduğu bir dağlık alandır. Bu durumda ambulans erişiminin bile zorlaştığı bir bölgede güvenlik nedenleri bakımından yeni yol gereksinimi kaçınılmazdır.

Sayın Bakana sorularım şunlardır;

1)Projenin uygulamaya geçmesindeki gecikme ve ihmal nedeni nedir?
2) Bölge için son derece önem taşıyan bu projenin uygulamasına ne zaman geçilecektir?”


Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler