Anasayfa


27-02-2020
Önder Mümin: “Kimliği ifade etme özgürlüğü başka yere çekilmemeli”
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi’nin genel kuruluna katılan ve orada yaptığı açıklamalar nedeniyle eleştirilen Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin GÜNDEM’e konuştu.
27 Şubat 2020 Perşembe

Bursa ziyareti ve bu ziyaret sırasında yaptığı açıklamalar yüzünden bazı çevreler tarafından linç kampanyasına uğradığını belirten Önder Mümin, “Bursa ziyaretim akabinde gerek ulusal gerek yerel basın organları tarafından şahsıma yönelik organize bir linç kampanyası başlatılmıştır. Bu linç kampanyasının fikir babalarını bildiğimi, nasıl organize edildiğine vakıf olduğumu belirtiyor, vakti ve zamanı geldiğinde misli ile cevap vereceğimizi ifade ediyorum.” dedi.

Linç kampanyasının siyasi bir ayağı olduğunu ve Yassıköy Belediyesinin yeni misyonunun ve icraatlarının bu siyasi ayağı rahatsız ettiğini söyleyen Önder Mümin, “Hız kesmeden, korkmadan, toplum yararına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu tür linç kampanyalarına yeltenenleri ve öncü olanları her zaman olduğu gibi yine utandıracağız. Ne yaparlarsa yapsınlar halkın gücü ve iradesinin bu mekanizmaları günü ve zamanı geldiğinde bertaraf edeceği bilinmelidir.” ifadelerini kullandı.

“LAGOS’U FAZLA DİKKATE ALMAMAK LAZIM”

Geçtiğimiz günlerde Avrupa Parlamentosu milletvekili ve EL.A.SYN. Partisi Başkanı İoannis Lagos’un hem kendisi hem de Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet hakkında suç duyurusunda bulunmasını da yorumlayan Önder Mümin şu ifadeleri kullandı: “Avrupa Parlamentosu milletvekili Lagos bildiğiniz üzere kamuoyunu son günlerde devamlı meşgul etmektedir. Türk bayrağını saygısızca yırtması Lagos’un ırkçı ve aşırı sağcı kimliğini tescil etmiştir.

Kendi partisini kurmadan önce, Altın Şafak milletvekili olup, terör örgütü üyeliği suçlaması ile tutuklu bulunmuş bir kişidir.

Şahsım ve mevkidaşım Rıdvan Ahmet hakkında ‘vatana ihanet’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa teşvik etme’ iddaları ile şuç duyurusunda bulundu. Irkçı kimliği, aşırı tavırları sebebi göz önüne alındığında fazla dikkate alınmaması gerektiğini düşünüyor, Yunan adaletine güven duyduğumu belirtiyorum.”

“DİNİ VE MİLLİ KİMLİĞİMİZ DEFALARCA NET BİR ŞEKİLDE İFADE EDİLMİŞTİR”

Geçtiğimiz günlerde ulusal bir kanaldaki programda kendisini “Yunan vatandaşı Müslüman” olarak tanımlaması ve bunun üzerine Türkiye’de yaptığı açıklamalar ile burada yaptığın açıklamaların farklı olduğu yönündeki yorumlara da değinen Önder Mümin, “Türkiye’de yaptığım açıklamalar ile burada yaptığım açıklamaların farklı olduğu yönündeki yorumu toplum tarafından ne oldukları bilinen bazı yerel basın organları yapmıştır. Bu konuda şahsımın duruşu yıllardır azınlığımıza endekslidir, azınlık eksenindedir. Siyasi hayatım boyunca bundan taviz vermedim, vermedik, vermeyeceğiz.

Dini ve milli kimliğimiz defalarca kurum ve kuruluşlarımız ile halkın kendisi tarafından açık ve net bir şekilde ifade edilmiştir. Şahsımın bu yörüngeden şaşması söz konusu değildir.

Dini ve milli kimliği ifade etme özgürlüğü başka yerlere çekilmemelidir. Ayrıca azınlığımızın ülkesine ve ülkesinin toprak bütünlüğüne saygılı olduğu da göz ardı edilmemelidir.” ifadelerini kullandı.

Haberler


İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Espres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı

FUEN üyesi Türk kuruluşları AGİT toplantısına katıldı

BTAYTD Mucize Tiyatrosundan İstanbul’a kültür gezisi

Türkiye – Yunanistan sınır kapıları arasındaki yeni köprünün inşasına bu yıl başlanacak

Amerikan üniversitelerinde Filistin’e destek gösterileri devam ediyor

BTAYTD Kadınlar Kolundan Ketenlik’te etkinlik