Anasayfa

02-03-2020
Miçotakis, Avrupa Konseyi Başkanı'yla Evros'a geliyor
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile yarın (3 Mart Salı) Evros'ta sınır bölgesini ziyaret edecek.
2 Mart 2020 Pazartesi

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile yarın (3 Mart Salı) Evros'ta sınır bölgesini ziyaret edecek.

Miçotakis Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ulusal Güvenlik Konseyi sınırlarımızdaki caydırıcılığı en üst düzeye çıkarmaya karar verdi. Şu andan itibaren bir ay boyunca yeni sığınma başvurularını kabul etmeyeceğiz. Tam Avrupa desteği sağlamak için AB Antlaşması’nın 78.3 maddesine atıfta bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Bir sonraki paylaşımında da Avrupa Konseyi Başkanı ile yarın Evros'a geldiğini duyuran Miçotakis, "Yunanistan’ın sınırları Avrupa’nın dış sınırlarıdır. Onları koruyacağız. Salı günü Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile Evros’un kara sınırını ziyaret edeceğim. Tekrarlıyorum: Yunanistan’a yasadışı yollarla girmeye çalışmayın - geri döneceksiniz. " dedi.

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel de Twitter'dan yaptığı paylaşımda, yarın Evros'u ziyaret edeceğini duyurdu ve Yunanistan'ın Avrupa sınırlarını koruma çabalarına destek verdiklerini ifade etti.

Haberler


Mehmet Hatipoğlu’nu kaybettik

Azınlık eğitimi temsilcileri konuşuyor: “Kapılar bize kapalı, haklarımız gasbediliyor”

Celal Bayar Azınlık Lisesinde “Öğrenci Pazarı” etkinliği

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği eski Başkanı Sami Toraman vefat etti

’OHİ’ bayramı törenlerle kutlandı

OPEKEPE yolsuzluk davasında tutuklama zinciri büyüyor

ABTTF, İtalya’da düzenlenen FUEN Kongresi’ne katıldı

Gümülcine Müftülüğünden “Çocuğunu Al, Sabah Namazına Gel” etkinliği

Batı Trakyalı gençler Atina’da Yunan Parlamentosunda

Sakellion ve Batı Trakya’daki kimlik meselesi

Batı Trakya Türk Azınlık eğitiminde ikili hak gaspı dönemi (mi)?

İnsanın yüklendiği emanet