Anasayfa

02-03-2020
Miçotakis, Avrupa Konseyi Başkanı'yla Evros'a geliyor
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile yarın (3 Mart Salı) Evros'ta sınır bölgesini ziyaret edecek.
2 Mart 2020 Pazartesi

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile yarın (3 Mart Salı) Evros'ta sınır bölgesini ziyaret edecek.

Miçotakis Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ulusal Güvenlik Konseyi sınırlarımızdaki caydırıcılığı en üst düzeye çıkarmaya karar verdi. Şu andan itibaren bir ay boyunca yeni sığınma başvurularını kabul etmeyeceğiz. Tam Avrupa desteği sağlamak için AB Antlaşması’nın 78.3 maddesine atıfta bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Bir sonraki paylaşımında da Avrupa Konseyi Başkanı ile yarın Evros'a geldiğini duyuran Miçotakis, "Yunanistan’ın sınırları Avrupa’nın dış sınırlarıdır. Onları koruyacağız. Salı günü Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile Evros’un kara sınırını ziyaret edeceğim. Tekrarlıyorum: Yunanistan’a yasadışı yollarla girmeye çalışmayın - geri döneceksiniz. " dedi.

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel de Twitter'dan yaptığı paylaşımda, yarın Evros'u ziyaret edeceğini duyurdu ve Yunanistan'ın Avrupa sınırlarını koruma çabalarına destek verdiklerini ifade etti.

Haberler


“Müftü” mü, atanmış memur mu?

Elektrik borçlarına yeni düzenleme: Kesinti öncesi 10 gün süre verilecek

Kültür Bakanı Mendoni İmaret’in halka açılacağını duyurdu

Selanik-Milano seferine bomba ihbarı

Kozlukebir Belediyesi’nden kantar kurulması için Tütün Üreticileri Kooperatifine arazi tahsisi

İskeçe’de “Ergenlik: Çatışmadan İletişime” söyleşisi düzenlendi

Fenerbahçe’de teknik direktörlük görevine Emre Belözoğlu getirildi

Gümülcine Müftülüğünden sahte video uyarısı: Hukuki süreç başlatıldı

Pamuk üreticisi artan maliyetler ve düşük fiyatlar arasında sıkıştı

F-16 savaş uçakları 5 Kasım’da Gümülcine semalarında olacak

ABD’nin ilk Müslüman senatörü Abdul el-Sayed zaferini ilan etti

İTB 100. yıl hazırlıklarını eski başkanlarla değerlendirdi