Anasayfa


02-03-2020
Miçotakis, Avrupalı yetkililerle sınır bölgesinde
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Türkiye – Yunanistan sınırındaki son durumu yakından incelemek üzere 3 Mart Salı günü Avrupalı yetkililerle Evros’a geliyor.
2 Mart 2020 Pazartesi

Kiriakos Miçotakis'e, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sasoli ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Shinas eşlik edecek.

Yetkililer, sınır bölgesinde helikopterle incelemede bulunacaklar ve Kumçiftliği’nde (Orestiada) 1. Karakolu ziyaret ederek, burada Genel Kurmay Başkanı Konstantinos Floros’ta bilgi alacaklar.

Başbakan Miçotakis Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yunanistan’ın AB sınırlarını başarılı bir şekilde koruduğu sırada her üç kurumdan da önemli destek açıklaması." yorumunda bulundu.

ZİYARETİN AYRINTILI PROGRAMI
Dedeağaç’a (Aleksandrupolis) saat 13.05’te ulaşması beklenen Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli, Başbakan Kiriakos Miçotakis tarafından karşılanacaklar.

Aynı saatlerde, Avrupa Yaşam Tarzı'nın Geliştirilmesinden Sorumlu Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Shinas, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenković, Hırvatistan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Davor Božinović de Dedeağaç’a gelecekler.

Daha sonra yetkililer Türkiye ile kara sınırı üzerinde helikopterle uçacaklar ve 14:15’te Kumçiftliği’ndeki (Orestiada) 1. Karakolu ziyaret edecekler. Burada Avrupalı yetkililere Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros bilgi verecek.

Saat 15.30’da Kastanies Kültür Merkezinde, Miçotakis, Michel, von der Leyen ve Sassoli basına açıklamalarda bulunacaklar.

Başbakan 17: 30'da Avrupalı yetkililere Dedeağaç'ta1 akşam yemeği verecek.

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret