Anasayfa

09-03-2020
Maliye ve çalışma bakanlıklarından ekonomik önlemler
Koronavirüsün ekonomiye etkileri karşısında maliye ve çalışma bakanlıklarının ortak aldığı önlemler, vergi ve sigorta ödemelerinde kolaylık sağlamanın yanı sıra sağlık sisteminde ek harcamalar yapılmasını öngörüyor.
9 Mart 2020 Pazartesi

Yapılan açıklamaya göre, Devlet Genel Muhasebe Dairesi, hastalığın etkilerini sektör ve coğrafi bölgelere göre takip edecek bir sistemi uygulamaya sokuyor. Bunun önemli bir kısmını da vergi gelirlerinin takibi oluşturuyor. Yetkililer, bu konuda Şubat ayında sorunlar yaşanmadığını, ama Mart ayı itibarıyle zorlukların başgösterdiğine dikkat çekiyorlar.

Maliye ve çalışma bakanları Hristos Staikuras ve Yannis Vrucis'in açıkladığı birinci ekonomik önlemler paketi, devlet kararıyla 10 gün süreyle kapatılan işletmelerde KDV (FPA) ödemelerinin, vergi borçlarının ödenmesinin 4 ay askıya alınmasını öngörüyür. Benzer önlemler sigorta primlerinin ödenmesinde de geçerli olacak.

Bu arada, maliye ve çalışma bakanlıklarının koronavirüs karşısında ikinci önlem paketini oluşturacak ve önümüzdeki günlerde ilgili Avrupa kurumlarında görüşülecek yeni girişimler de yapılan açıklamalar arasında yer aldı.

Haberler


Halkidiki’deki orman yangınıyla ilgili bir kişi gözaltında

Mucize Tiyatrosu Kayseri’de ayakta alkışlandı

Kavurucu sıcaklar geliyor!

“AB Adalet Puan Tablosuna göre Yunanistan yargı süresinin uzunluğunda son sırada!”

Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti

Özgür Ferhat, Dijital Müşteri Kayıt Zorunluluğunu meclis gündemine taşıdı

Gümülcine ve İskeçe Müftülerinden Leman dergisine tepki

Girit Adası’ndaki yangın yerleşim yerine sıçradı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis Libya’ya gidiyor

Topsidis Rodop ilindeki çalışmaları anlattı

Ülke genelinde peş peşe orman yangınları!

Rodop ilinde yüksek yangın riski!