Anasayfa


17-03-2020
YTB'den memleketlerine dönmek isteyen yabancı uyruklu öğrencilere kolaylık
Türkiye Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Türkiye Bursları kapsamında Türkiye'de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerden memleketlerine dönmek isteyenlere bazı kolaylıklar sağladı.
17 Mart 2020 Salı

Türkiye'de öğrenim gören Yunanistan uyruklu Batı Trakya Türk Öğrencileri Birliklerinin sosyal medya gruplarına iletilen bilgilendirme mesajında Türkiye burslusu olan öğrencilere sistemden bir taahhütname bölümü açılacağı, öğrencilerin bu taahhütname bölümünü doldurarak memleketlerine gidebilecekleri belirtildi.

Taahhütnameyi doldurarak Türkiye'den ayrılacak öğrencilerin bu süre zarfında burslarını almaya devam edecekleri, öğrenime ara verilen sürenin uzatılması durumunda aynı şekilde bursların devam edeceği belirtildi. Öğrenime verilen aranın veya uzatma süresinin dolmasından sonra öğrencilerin Türkiye'ye dönmesi gerekeceği ve gerek görüldüğü takdirde yurtdışından gelen herkese uygulanan prosedür kapsamında karantinaya alınabilecekleri ifade edildi. Öğrencilerin ve ailelerinin tüm bu hususları göz önünde bulundurarak arzu eden öğrencilerin taahhütnameyi doldurarak memleketlerine dönebilecekleri ifade edildi.

Bu gelişmeler sonrasında Türkiye'de okuyan Batı Trakyalı öğrencilerin bir kısmının memleketlerine dönmek için dönüş hazırlıkları yaptığı belirtildi. Batı Trakya Türk Öğrenci Birliği yetkilileri Yunanistan'a dönecek öğrencilerin memlekete döndüklerinde mümkün olduğunca evden çıkmamaları ve sosyal temastan kaçınmaları gerektiğini belirttiler.

Haberler


Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı

’Romeo ve Juliet’ Atina’da perde açtı

Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı