Anasayfa

20-03-2020
Macaristan’dan AB’ye "Türkiye ile anlaşma" çağrısı
Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Avrupa Birliği’nin (AB) bir an önce Türkiye ile anlaşarak sığınmacı krizini çözmesi gerektiğini söyledi.
20 Mart 2020 Cuma

Szijjarto düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile enerji güvenliği ve sığınmacı konusunu telefonda görüştüklerini aktardı.

AB ve Türkiye arasında yeni bir anlaşma imzalanmadığı sürece AB’ye yönelen sığınmacı akınını Türkiye’nin durdurmasının beklenmeyeceğini belirten Szijjarto, "AB ve Türkiye arasında yeni anlaşma imzalanmalı." dedi.

Szijjarto, Türkiye’nin sadece geçen yıl 455 bin sığınmacının geçişini engellediğine dikkati çekerek, "Brüksel, Türkiye’nin isteğini, endişelerini ve isteklerini ciddiye almadığı sürece Türkiye-Yunanistan sınırındaki baskının azalması beklenmiyor. Yunanların sınırı ne kadar tutabileceğini kim bilir?’’ ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye yönelik sığınmacı baskısının arttığına işaret eden Szijjarto, 1,5 milyon sığınmacının Suriye’den Türkiye’ye yola çıkabileceğini vurguladı.

"TÜRKİYE İLE GERÇEKLİK TEMELİNDE MÜZAKERE ETME VAKTİ GELDİ"

Daha önce yapılan anlaşma kapsamında AB’nin Türkiye’ye 6 milyar euro verilmesi sözünü anımsatan Szijjarto, ama ödemeler hakkında farklı rakamlar konuşulduğunu dile getirdi.

Bakan Szijjarto, şunları kaydetti: ’’Kesin olan bir şey var ki, o da 6 milyar ödenmediği. Brüksel’in artık Türkiye ile gerçeklik temelinde müzakere etme vakti geldi. Kendi doğrularını tekrarlamak yerine gerçek durumu esas alarak artık bu problemi, Türkiye ile anlaşarak çözmeli.’’ değerlendirmesinde bulundu.

Haberler


Yunanistan’da FETÖ mensuplarına verilen oturum izinleri mercek altında

İzmit’te ’29 Ocak Milli Direniş ve Toplumsal Dayanışma Günü’ anma etkinliği düzenlendi

Miçotakis: Erdoğan’la görüşme 15 Şubat’tan önce yapılacak

Berat Kandili Gümülcine ve köylerinde dualarla kutlandı

Yunanistan AB birincisi: Her 5 kişiden biri evini ısıtamıyor

Camer İmam ELGA yetkileri ile görüştü

Gümülcine Belediyesi köy içi yollar için sözleşme imzaladı

Gümülcine Müftülüğü Bayan İrşad Ekibinden Berat Kandili etkinliği

İskeçe Müftülüğünün “Evliliğe İlk Adım” projesi devam ediyor

AADE’den sahte SMS uyarısı

Başbakan Miçotakis anayasa değişikliğine gidileceğini duyurdu

Kozlukebir Belediyesi’nde bazı okullar tatil edildi