Anasayfa

21-03-2020
Netflix'ten de önlem
Netflix Avrupa’da internetin çökmesini önlemek için 30 gün boyunca (Bit rate) kalite düşürecek.
21 Mart 2020 Cumartesi

Netflix’in patronu Reed Hastings, koronavirüs (Covid-19) nedeniyle Avrupa genelinde internetin çökmesini engellemek amacıyla 30 gün boyunca ’bit rate’ düşüreceğini açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada Hastings, "Üyelerimize kaliteli hizmet sunmaya devam ederek bunun Avrupa genelinde internet trafiğini yüzde 25 oranında düşüreceğini ümit ediyoruz." dedi.

İç Pazar’dan sorumlu Avrupa Komiseri Thierry Breton Netflix patronu ile çarşamba günü Brüksel’de konuyu görüştü. AB yetkilisi Breton bütün operatörlere ve yayın platformlarına internetin çökmemesi için önlem almaları çağrısında bulundu.

Breton, Netflix şirketinin bu kararını memnuniyetle karşıladığını ifade ederek, "Sayın Hastings dayanışma içinde hareket eden büyük sorumluluk sahibi bir insan." dedi.

Avrupa’de binlerce kişi internet üzerinden çalışmaya devam ediyor, öğrenciler de yine bu iletişim ağı üzerinden eğitim alıyor.

UNESCO dünya genelinde toplam 102 ülkede en az 850 milyon öğrencinin okula gidemediğini duyurdu.

Haberler


Türkiye finalde!

Altın Şafak lideri Mihaloliakos için tahliye kararı

BTTADK’nın yeni eğitim yılı mesajında hak vurgusu

Yassıköy Belediyesinden Gastronomi Festivali ve Yöresel Tatlı Yarışması

Salih Murat, Kuzey Makedonya’da ’Yılın En İyi Milletvekili’ seçildi

Hüseyin Zeybek Meclis OPEKEPE komisyonunda yer aldı

EuroBasket 2025’te Türkiye – Yunanistan yarı final maçı bu akşam

YDP ile PASOK arasında 16,5 puan fark var

Hayvan besicilerinden protesto gösterisi

Yunanistan, “hastane mantarı” vakalarında AB’de ikinci sırada

Mizanlı’daki protestoya ABTTF’den destek: “Eğitimde çifte standarta son verilsin”

Miçotakis ve Bergkam enerji iş birliğini görüştü