Anasayfa


22-03-2020
Feyzullah Hasankahya’yı kaybettik
Batı Trakya’da yayın yapan Millet gazetesinin kurucularından ve başyazarı Feyzullah Hasankahya, 21 Mart Cumartesi günü hayatını kaybetti.
22 Mart 2020 Pazar

İskeçe Seçilmiş Müftülüğü’nde vaiz olarak görev yapan, Millet Gazetesi’nin kurucularından ve başyazarı ilahiyatçı - yazar Feyzullah Hasankahya vefat etti.

Batı Trakya Müslüman Türk toplumuna din adamı ve yazar olarak hizmet eden, azınlığın maruz kaldığı haksız ve ayrımcı uygulamaları Millet Gazetesi’ndeki köşe yazılarıyla dile getiren Feyzullah Hasankahya, yıllardır mücadele ettiği hastalığa yenik düştü. 20 gündür İskeçe Devlet Hastanesi’nde yoğum bakımda olan Hasankahya, 21 Mart Cumartesi günü hayata gözlerini yumdu.

Millet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla meslektaşı Feyzullah Hasankahya’nın vefatından dolayı üzüntüsünü dile getirdi.

Cengiz Ömer paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Hayatını Hakka ve halka hizmete adayan, son nefesine kadar Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın haklı mücadelesi için mücadele eden Millet gazetesinin kurucusu ve başyazarı değerli münevverimiz, hocamız, ağabeyimiz, dostumuz ve yoldaşımız sayın Feyzullah Hasankahya bugün ikindi vakti dar-ı bekaya irtihal eylemiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz. Mekanı cennet olsun. Batı Trakya Müslüman Türkleri bu değerli hizmet insanını hiçbir zaman unutmayacaktır.”

Gündem Gazetesi olarak merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve Millet Gazetesi çalışanlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Haberler


Erdoğan – Miçotakis açıklamalarında azınlıklar konusuna da değindiler

GAT’dan ‘Doğada Gençlik Bayramı’

Erdoğan – Miçotakis görüşmesi devam ediyor

Miçotakis’in Ankara ziyareti başladı

Gümülcine ve İskeçe müftüleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Kocaçay köprüsü açıldı

DEB Partisi köy ziyaretlerine devam ediyor

Müftü Trampa Türk azınlığın sorunlarını AA için kaleme aldı

Başbakan Miçotakis’ten Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı’na ‘Makedonya’ tepkisi

TAG’dan Romanya ve Bulgaristan’a çalışma ziyareti

Başbakan Miçotakis bugün Ankara’da

Atina – Üsküp arasında ‘Makedonya’ krizi