Anasayfa

22-03-2020
Ülke genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi!
Başbakan Kiriakos Miçotakis, ülke genelinde sokağa çıkma yasağı getirildiğini açıkladı.
22 Mart 2020 Pazar

Saat 18:00'da yaptığı açıklama ile sokağa çıkma yasağını ilan eden Miçotakis, ülkedeki tüm vatandaşların hayatını korumak amacıyla bu kararı almak zorunda kaldığını açıkladı.

Söz konusu karara göre, 23 Mart Pazartesi (yarın) sabah saat 06:00 itibariyle sadece mecburi durumlarda sokağa çıkılabilecek. Karara uymayanlara 150 euro ceza verileceğini açıklayan Miçotakis, yeni önlemlerle ilgili ayrıntılı açıklamaların önümüzdeki saatlerde ilgili bakanlar tarafından yapılacağını belirtti. Başbakan Miçotakis herkesi kararlara uymaya ve evde kalmaya çağırdı.

Başbakan Miçotakis yarından itibaren evden işe ve işinden evine gitmek zorunda olanlar ile gerekli yiyecek ve ilaçların temin edilebilmesi için evden çıkılabileceğini söyledi. Bunun yanı sıra sağlık nedenlerinden dolayı doktora gitmek zorunda olanlar, bakıma muhtaç olan yaşlıları ziyaret etmek mecburiyetinde olanlar ve evcil hayvanlarını gezdirmek zorunluluğu olan kişiler dışarıya çıkabilecek. Ayrıca bedensel aktivite yapmak için tek başına ya da iki kişi dışarıya çıkabilecek. Evden dışarıya çıkan tüm vatandaşların yanlarında nüfus cüzdanı veya pasaport taşımaları zorunlu olacak.

Bu arada evden çıkmak isteyenlerin internet veya telefon mesajı üzerinden bir form doldurmaları gerekiyor. Sözkonusu form, forma.gov.gr sitesinden doldurulacak veya 13033 numaralı telefona ücretsiz olarak evden çıkmak için mesaj gönderilecek. Özel araçlarda ise en fazla iki kişi olabilecek.

Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı