Anasayfa

27-03-2020
Önder Mümin'den karantinadaki belediye sakinleri hakkında açıklama
Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, belediye sınırları içinde evde karantinada olan 23 kişinin durumunun iyi olduğunu açıkladı.
27 Mart 2020 Cuma

Önlem amaçlı evlerinde karantinada bulunan vatandaşların hepsinin iyi olduğunu belirten Önder Mümin, 27 Mart Cuma günü Norveç'ten Atina üzerinden 12 belediye sakininin daha bölgeye geleceğini açıkladı.

Başkan Önder Mümin'in yaptığı açıklama şöyle: "Evlerinde karantinada bulunan 23 belediye mensubumuz ile telefon görüşmesi yaptım. Şu ana dek hiç kimsede herhangi bir koronavirüs semptomu görülmezken, hepsi son derece sağlıklı olduklarını bana aktardılar.

Yarın 12 belediye mensubumuz hava yolu ile Norveç'ten Atina'ya ulaşacaklar. Yassıköy Belediyesi'nin imkanları ile Atina'dan güvenli bir şekilde evlerine aktarılıp, 14 günlük zorunlu karantinaya alınacaklar.

Avrupa Birliği ülkeleri ve Türkiye'den yurda dönen ve dönecek tüm belediye mensuplarımız ile alakalı bilgilere sahibiz. Yerel emniyet yetkilileri ile işbirliğimiz kusursuz ve son derece etkili bir şekilde devam etmektedir.

Bu vesile ile, tüm belediye mensuplarımı bir kez daha gereksiz seyahatlerden kaçınmaya ve evlerinde güvenlik önlemlerini en sıkı şekilde uygulamaya davet ediyorum. Yaşadığımız bu zor dönemde, Avrupa ülkelerinden dönen kardeşlerimizin ekonomik sebeplerden göç ettiklerini unutmayarak, onlara karşı önyargı ve şüphe ile yaklaşmak yerine hepimiz sorumlu ve sağduyulu olmaya mecburuz.

Ana caddeler, meydanlar, oyun parkları, kamu binaları ve otobüs duraklarının dezenfekte işlemleri yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Belediye mensuplarımızın güvenliği ve sağlığı adına seferber olmuş durumdayız. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Hep birlikte bu zor dönemi atlatacağız."

Haberler


BTAYTD Darbuka ritim atölyesi Kakava Şenliklerinde sahne aldı

Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

ABTTF: “Zaharaki azınlık eğitim sorunlarını görmezden geldi”

Miçotakis, BAE Devlet Başkanı Nahyan ile Abu Dabi’de görüştü

Yeni deprem haritası: Dedeağaç’ın risk seviyesi yükseltildi

İsrail Savunma Bakanı Katz hakkında Yunanistan’da ön soruşturma başlatıldı

Gökçeada’daki Rum azınlık okullarına destek için Atina’da konser

Yaz aylarında iş yerleri saat 22.00’ye kadar açık kalsın önerisi

Gümülcine Müftülüğü Kitap Kulübü buluşmaları devam ediyor

Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifinden önemli duyuru

CINGOs Yunanistan raporunu yayınladı

Mücahit Mümin’in “Şafak Yazıları” BAKEŞ tarafından yayımlandı