Anasayfa

27-03-2020
Delihüseyin: "Yabancı düşmanlığı ve faşizm merhemi satmana izin vermeyeceğiz"
Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüyesin, Şahin köyünü hedef gösteren aşırı milliyetçi Yunan Çözümü (Elliniki Lisi) Partisi Başkanı Kiriakos Velopulos'a tepki gösterdi.
27 Mart 2020 Cuma

Delihüseyin, Şahin köyünün karantinaya alınmasından kısa bir süre sonra yaptığı paylaşımda, Şahinlilere "Ankara'nın ajanları" yakıştırmasında bulunan Velopulos'un ayrıştırıcı ve provokatif söylem kullandığını ifade etti.

Mustafçova Belediye Başkanı Delihüseyin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Velopulos, hoşuna gitmese de Trakya'da bizler Hristiyanlar ve Müslümanlar olarak hep birlikte barış içinde yaşamaya ve üretmeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı. Velopulos'un bu zor günlerde dahi kullandığı ayrıştırıcı ve provokatif söylemin toplumu bölemeyeceğini dile getiren Delihüyesin, bölgenin tüm dünya için örnek olacak şekilde birlikte yaşam modeli olduğunu vurguladı.

Delihüseyin, "Bize yabancı düşmanlığı ve faşizm merhemi satmana izin vermeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Haberler


Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundan 29 Ekim resepsiyonu

Narlıköy’de baba-oğul arasında şiddet

Batı Trakya’da karbon ayak izini azaltma etkinlikleri başlıyor

Papandreu’dan 28 Ekim törenine katılan aşırı sağcı gruba tepki

Başbakan Miçotakis Gümülcine’ye geliyor

Patra’da İsrailli turist gemisine protesto

İskeçe Belediyesi, tarihi kapalı çarşı için halkın görüşünü bekliyor

ChatGPT’de ruh sağlığı sinyalleri

Gümülcine’de Mikis Theodorakis’e 100. yıl anma konseri

İskeçe’de vatandaşları “borç silme” vaadiyle kandırdılar

Başbakan Miçotakis koronavirüse yakalandı

Mehmet Hatipoğlu’nu kaybettik