Anasayfa


28-03-2020
Türkiye’den dönen öğrenciler otellere yerleştirildi
Türkiye’de eğitim gören Batı Trakyalı öğrenciler Yunansitan’a dönmeye devam ediyor.
28 Mart 2020 Cumartesi

Öğrenciler, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 14 günlük karantina için Dedeğaç ve İskeçe’deki otellere yerleştirildi.

Türkiye’de eğitim gören yaklaşık 90 Batı Trakyalı üniversite öğrencisi, 27 Mart Cuma günü İpsala – Kipi sınır kapısından giriş yaptı.

İskeçe Türk Birliği Eğitim Koordinatörü Cemali Tahir’in öncülüğünde, Edirne’deki Trakya Üniversitesi’nde eğitim gören İskeçe ve Gümülcineli bir grup öğrenci Kipi Sınır Kapısı’ndan Yunanistan’a giriş yaptı. İlk olarak sınıra Gümülcineli öğrenciler geldi. Ardından İskeçeli öğrenciler giriş yaptı.

Öğrencilere gerekli sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra 14 gün boyunca Dedeağaç ve İskeçe’deki otellerde karantina altınada tutulacakları belirtildi. Öğrencilerden otel ücreti alınmayacak ve tüm ihtiyaçları devlet tarafından karşılanacak.

Bu arada, Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bugün öğle saatlerinde Türkiye’de eğitim gören 90 Batı Trakyalı öğrencimiz, Türkiye’yi Yunanistan’a bağlayan Kipi (Bahçeköy) Gümrük Kapısı’ndan Yunanistan’a giriş yaptılar.

Koronavirüse karşı önlemler kapsamında Sivil Koruma Bakanlığının ve Kamu Sağlığı Milli Kuruluşunun talimatları çerçevesinde öğrencilerimiz gruplar halinde Dedeağaç ve İskeçe’deki otellere yerleştirildi.

Öğrencilerimize bu süreç içerisinde başta Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios olmak üzere, Evros ilinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Dimitris Petroviç, Sağlıktan Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Kostas Venetidis, meclis üyesi Tarkan Multaza ve yetkili devlet birimleri yakından ilgilendi.

Öğrencilerimize kaldıkları otellerde konaklamaları sırasında Kamu Sağlığı Milli Kuruluşu (ΕΟΔΥ) tarafından öngörülen testler yapılacaktır.

Buradan öğrencilerimizin ailelerine seslenmek istiyorum; Hepiniz rahat olunuz, bizler Eyalet olarak öğrencilerimiz için ne gerekiyorsa yapıyor ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.”




Haberler


İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi 59 yaşında

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay Batı Trakya’da temaslarda bulunuyor

Trakya Üniversitesinde İTB’nin 41 yıllık hukuk mücadelesi anlatıldı

GAT yönetiminden nezaket ziyaretleri

Tarım Bakanı Avgenakis Gümülcine’ye geliyor

Sağlık Bakanlığı ‘çöl tozu’ için uyardı!

Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı

Özgür Ferhat’tan doludan etkilenen çiftçilere açıklama

Kuzey Makedonya’daki çifte seçimde ana muhalefet partisinin lideri zafer ilan etti

BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı