Anasayfa


28-03-2020
Delihüseyin, “Pomak köyleri” ifadesine tepki gösterdi
Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, Şahin’deki karantinayla ilgili olarak bağlandığı bir televizyon programında bölgenin sürekli bir şekilde “Pomak köyleri” (pomakohoria) olarak nitelendirilmesine tepki gösterdi.
28 Mart 2020 Cumartesi

Belediye Başkanı Delihüseyin, 27 Mart Cuma sabahı Alpha TV kanalının sabah kuşağında yayınlanan haber programında soruları yanıtladı ve son durumla ilgili bilgi verdi. Programın sunucusunun İskeçe’nin dağlık bölgesini ve Mustafçova Belediyesi’ni iki kez “pomak köyleri” (pomakohoria) olarak nitelendirmesine Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin tepki göstererek, bu tabirin farklı ayrışmalara neden olduğunu vurguladı. Bölgeye dağlık bölge veya azınlığın bir parçası denmesinin daha doğru olacağını belirten Delühüseyin, ne olduğunu ifade etmenin herkesin kendi iradesine bırakılmasının gerektiğini vurguladı.

“Bu ifadelerle beni de zor durumda bırakıyorsunuz” diye konuşan Delihüseyin, “Ben insanların ne olduğuna karar veremem. Herkse ne olmak istiyorsa, kendini nasıl ifade etmek istiyorsa odur. Pomak köyleri nitelendirmesi insanların kafasını karıştırıyor. Dağlık bölge deyin tamamdır. Azınlık deyin tamamdır. Bu nitelendirme sorun yaratıyor.” ifadelerini kullandı.

Programın sunucusunun, “Kuço köyü Şahin’e yakın mı?” sorusunu da yanıtlayan Mustafçova Belediye Başkanı, iki köyün arasında 40 kilometre mesafe olduğunu, Şahin’in dağlık bölgede, diğer köyün ise ova bölgesinde yer aldığını söyledi.

Delihüseyin, “Başka yerlerde de aynı şeyi duydum. Kuço köyünün Şahin’e yakın olup olmadığının sorgulanması Şahin’le ilgili yanlış izlenim yaratıyor. Bu açıkça beni üzdü. Sanki bu köy Şahin’e yakınmış da, virüs kapmış gibi bir izlenim yaratılması yanlıştır.” dedi.

Haberler


Başbakan Miçotakis Milliyet’e konuştu: Yolumuz diyalog

GTGB’de Sedat Hasan’la devam

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan Kathimerini’ye konuştu

Ankara görüşmesinde Batı Trakya Türk Azınlığı da gündeme gelecek

Yunan kamuoyunun beklentisi Türkiye ile dostluk ve diyaloğun devam etmesi

Batı Trakya Türkleri Ankara görüşmesinden ne bekliyor?

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının ilkleri belli oldu

Gümülcine’de Staikuras – Tapacas görüşmesi

Miçotakis ve Kasselakis Gümülcine’ye geliyor

Fahrettin Altun, Türk-Yunan Medya Akademisi Forumu’nda konuştu

Yeni doğan bebeğini çöp kovasına attı!

Miçotakis’ten Ankara ziyareti öncesinde açıklamalar