Anasayfa


29-03-2020
Şahinli işadamları karantinadaki köyleri için kolları sıvadı
Şahinli işadamları karantinaya alınan köylerindeki vatandaşlar için Koronavirüs test kiti satın alarak, halka test yapılabilmesi için devreye girdi.
29 Mart 2020 Pazar

Yetkili birimlerin kararı üzerine İskeçe’ye bağlı Şahin köyünün karantinaya alınmasının ardından, işadamları devreye girerek test kiti alarak köylerine getirmeye çalışıyorlar.

Başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren ve çok sayıda bölge insanına iş veren Şahinli işadamları köyün tamamına test yapılması amacıyla Koronavirüs test kiti satın alınması ve köylülerin tamamına test yapılması için kolları sıvadı. İşadamları yurtdışından Koronavirüs test kitleri alarak Şahin’e getirmek ve vatandaşlara test yapılmasını amaçlıyor.

Köylerine zor gününde yardım etmek isteyen işadamları, Şahin Sağlık Ocağı Müdürü Dimitris Petridis’e düşüncelerini aktardılar ve gerekli girişimleri yapmak için hazır olduklarını belirttiler. Sağlık Ocağı Müdürü Petridis’in de yetkili mercilerle görüşeceği ifade edildi.

Başlattıkları girişim hakkında GÜNDEM gazetesine konuşan Şahinli işadamı Ali Ömer Kahya şunları söyledi: “Biz halkımıza çok şey borçluyuz. Televizyon kanalına da aynı şeyleri söyledim. Biz eğer bir noktaya geldiysek bu millet sayesinde geldik. Tüm dünya zor bir dönemden geçiyor. Bizim köyümüz de zor günler geçiriyor. Ben İskeçe’deydim. Ama durumu görünce kalkıp köyüme geldim. Diğer işadamı arkadaşlarla ne yapabiliriz diye konuştuk. Şu anda en az beş işadamı test yapmak için gerekli olan malzemeyi satın almak ve buraya getirmek için anlaştık. Bu beş kişiye başka arkadaşlarımız da dahil oluyor. Şahin Sağlık Ocağı Müdürüyle görüştük. Tüm köylülerimize test yaptırmak istiyoruz. Toplumumuzun yetkilileriyle, bu konuda bize yardım edebilecek ve yol gösterecek kişilerle görüşüyoruz. Bürokratik işlemlerin bir an önce yapılmasını bekliyoruz. İnşallah bu konuda gereken kolaylık gösterilir. Hep birlikte el ele vererek bu zor günleri aşacağız. Biz buna inanıyoruz. Ve bunun için ne gerekiyorsa yapacağız.”

Haberler


Başbakan Miçotakis Milliyet’e konuştu: Yolumuz diyalog

GTGB’de genel kurul yapıldı

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan Kathimerini’ye konuştu

Ankara görüşmesinde Batı Trakya Türk Azınlığı da gündeme gelecek

Yunan kamuoyunun beklentisi Türkiye ile dostluk ve diyaloğun devam etmesi

Batı Trakya Türkleri Ankara görüşmesinden ne bekliyor?

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının ilkleri belli oldu

Gümülcine’de Staikuras – Tapacas görüşmesi

Miçotakis ve Kasselakis Gümülcine’ye geliyor

Fahrettin Altun, Türk-Yunan Medya Akademisi Forumu’nda konuştu

Yeni doğan bebeğini çöp kovasına attı!

Miçotakis’ten Ankara ziyareti öncesinde açıklamalar