Anasayfa


29-03-2020
İlhan Ahmet, yurt dışından gelen öğrenciler hakkında bilgi verdi
Rodop KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet, Türkiye’den gelen ve önlem amaçlı olarak otellerde karantina altında tutulan Batı Trakyalı öğrenciler ile yurt dışından ülkeye dönüş yapmak isteyenlere yönelik uygulamalar hakkında bilgi verdi.
29 Mart 2020 Pazar

Sosyal medyadan yayınlanan videoda İlhan Ahmet, Rodop, İskeçe ve Dedeağaç şehirlerindeki otellerde karantina altına alınan ya da alınacak olan öğrencilere ve diğer yolculara uygulanacak protokol hakkında bilgi verdi.

Sivil Savunma ve Vatandaşı Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias ile bu konuda bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyleyen İlhan Ahmet, “Şu anda otelde bulunan çocuklarımıza koronavirüs testi yarın sabah (29 Mart Pazar) gerçekleşecektir. Peki neden yarın sabah da bugün değil? Çünkü seyir halinde bulunan testle ilgili birimler ve doktorlar Kastoria vilayetinin köylerindedir. Testler yarın başlıyor.” dedi.

Test sonuçlarının 10 ila 24 saat arasında sonuç verdiğini belirten İlhan Ahmet, virüs tespit edilmeyen öğrencilerin evlerine döneceklerini ve 14 günlük karantina süresini burada tamamlayacaklarını söyledi. İlhan Ahmet, karantina kurallarına uymayanları 5 bin euroluk idari ceza beklediğini de vurguladı. Koronavirüs tespit edilen öğrencilerin ise otel odasında kalmaya devam edeceklerini ifade etti.

Otelde kalan öğrencilerin beslenme ve wifi gibi tüm ihtiyaçlarının eyalet tarafından karşılandığını söyleyen İlhan Ahmet, Eyalet Başkanı Metios ve Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram’la da telefonda görüştüğünü ve öğrenciler için eyaletin tüm imkanlarını seferber ettiğini kaydetti.

Avrupa’dan uçakla gelecek olanlar hakkında da bilgi veren İlhan Ahmet, söz konusu kişilere de gerekli testlerin uygulanacağını söyledi.

Türkiye’den münferit olarak araçlarıyla gelmek isteyen Yunan vatandaşlarının gümrükte gerekli belgeleri imzalayarak yurda giriş yapabileceklerini söyleyen milletvekili, ailelerin Türkiye’den dönüş yapmak isteyen çocuklarını gümrükten alabileceklerini de ifade etti. İlhan Ahmet, koronavirüsle ilgili uygulamaların sürekli yenilendiğine de belirterek, mevcut durumda değişiklik olma ihtimaline dikkat çekti.

İlhan Ahmet, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’den gelecek olanların mutlaka Yunanistan’ın ilgili konsolosluklarına bilgi vermek zorunda olduklarını belirtti.

Haberler


Başbakan Miçotakis Milliyet’e konuştu: Yolumuz diyalog

GTGB’de Sedat Hasan’la devam

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan Kathimerini’ye konuştu

Ankara görüşmesinde Batı Trakya Türk Azınlığı da gündeme gelecek

Yunan kamuoyunun beklentisi Türkiye ile dostluk ve diyaloğun devam etmesi

Batı Trakya Türkleri Ankara görüşmesinden ne bekliyor?

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının ilkleri belli oldu

Gümülcine’de Staikuras – Tapacas görüşmesi

Miçotakis ve Kasselakis Gümülcine’ye geliyor

Fahrettin Altun, Türk-Yunan Medya Akademisi Forumu’nda konuştu

Yeni doğan bebeğini çöp kovasına attı!

Miçotakis’ten Ankara ziyareti öncesinde açıklamalar