Anasayfa


29-03-2020
Hardalias, Mustafçova Belediyesi’nde durum değerlendirmesi yaptı
Sivil Savunma Bakan Yardımcısı Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, Mustafçova Belediyesi’ni ziyaret etti. Hardalias, 29 Mart Pazar günü belediye binasının bulunduğu Dolaphan köyüne helikopterle geldi.
29 Mart 2020 Pazar



Hardalias ve beraberindekiler, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüyesin, Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, İskeçe milletvekilleri Hüseyin Zeybek, Burhan Baran ve diğer yetkililerle bir araya geldi ve Şahin’deki karantina kararıyla ilgili gelişmeler hakkında bilgi aldı. Hardalias, Türkiye’den gelen öğrencilere de test yapılacağını söyledi.

“Devlet, yerel yönetimle ve sağlık birimleriyle birlikte sorunları çözmeye hazır” diye konuşan Hardalias, yaşanmakta olan kabusun bitmesi için herkesin evde kalması gerektiğini vurguladı. Önümüzdeki haftaların kritik olduğunu dile getiren Hardalias, virüsü yenmenin tek çarenin evde kalmak olduğunu kaydetti. Sivil Savunma Bakan Yardımcısı, devletin gereken adımları atmaya ve önlemleri uygulamaya kararlı olduğunu vurguladı.

“ÖĞRENCİLERE TEST YAPILACAK”
Türkiye’den dönen ve karantinaya alınan öğrencilerle ilgili olarak ise Hardalias, “Tüm Yunanistan’daki uygulamadan farklı bir şey yapmıyoruz. Bugün İskeçe ve Rodop ilinde karantinada olan öğrenciler için Atina’dan dört farklı ekip gerekli testleri yapmak üzere geldi.” dedi.

Alınan testlerin yarın (30 Mart Pazartesi) günü sonuçlanacağını ifade eden Hardalias, “Test sonucu pozitif çıkan öğrenciler otelde karantinada kalmaya devam edecek. Test sonucu negatif çıkan öğrenciler eğer istiyorlarsa otelde kalmaya devam edebilirler veya istedikleri takdirde kendi evlerine gidebilirler. Şahin’den olan öğrenciler ise negatif olsalar dahi otelde kalmaya devam edecekler. Çünkü karantina uygulanınca o bölgeye giren ve o bölgeden çıkan kimse olmuyor.”

Şahin’deki karantina süresinin uzatılıp uzatılmayacağı sorusunu yanıtlayan Hardalias, kısa vadeli öngörülerin yanlış sonuçlara neden olabileceğini belirtti. Hardalias, Şahin’de uygulanan 14 günlük karantina süresinin henüz başlarında olduğunu ifade ederek, zamanı geldiğinde yetkililerle durumun değerlendirileceğini kaydetti.

Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin de Bakan Yardımcısı Hardalias’a ve Eyalet Başkanı Metios’a, Şahin ve diğer köylerdeki halka gösterdikleri dayanışma ve hassasiyet için teşekkür etti.

Eyalet Başkanı Metios da şu ana kadar Türkiye’den gelen 150 öğrencinin otellere yerleştirildiğini belirterek, öğrencilerin gelmeye devam edeceğini söyledi.

Bu arada, belediye meclis toplantılarının yapıldığı yerde gerçekleşen görüşme sırasında salonda çok sayıda kişinin yer alması sosyal medyada eleştiri konusu oldu.

Haberler


Başbakan Miçotakis Milliyet’e konuştu: Yolumuz diyalog

GTGB’de Sedat Hasan’la devam

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan Kathimerini’ye konuştu

Ankara görüşmesinde Batı Trakya Türk Azınlığı da gündeme gelecek

Yunan kamuoyunun beklentisi Türkiye ile dostluk ve diyaloğun devam etmesi

Batı Trakya Türkleri Ankara görüşmesinden ne bekliyor?

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının ilkleri belli oldu

Gümülcine’de Staikuras – Tapacas görüşmesi

Miçotakis ve Kasselakis Gümülcine’ye geliyor

Fahrettin Altun, Türk-Yunan Medya Akademisi Forumu’nda konuştu

Yeni doğan bebeğini çöp kovasına attı!

Miçotakis’ten Ankara ziyareti öncesinde açıklamalar