Anasayfa


30-03-2020
Milletvekili Zeybek’ten Hardalias ziyaretiyle ilgili açıklama
İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, Sivil Savunma ve Kriz Yönetimi Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias’ın Mustafçova Belediyesi’ne yaptığı ziyaretle ilgili bir basın açıklaması yayımladı.
30 Mart 2020 Pazartesi

Mustafçova Belediyesi’nde gerçekleşen toplantıda koronovirüs salgını nedeniyle ilan edilen önlemlere uyulmamasını eleştiren Zeybek, Hardalias’ın ziyaretine katılması için kendisine resmi bir davet olmadığını da tekrarladı.

Basın açıklamasına, sosyal mesafe konusunda gerekli önlemlerin alınmamasına dikkat çekerek başlayan Zeybek, “İlk olarak vurgulamak istediğim konu bakanlığın verdiği önerilere uymayıp, küçük bir toplantı salonuna öngörülen sosyal mesafe korunmadan gereğinden fazla kişinin alınması ,çoğu kişinin önerilen tedbirlere uymaması fakat bütün bu önlemlere halkın uymasını beklemek örnek bir davranış teşkil etmemiştir.” ifadelerini kullandı.

Zeybek, “Dün gece de belirttiğim gibi, şahsıma söz konusu ziyaret ile ilgili herhangi bir davetiye ulaşmamıştı, ancak toplantıya bir kaç saat kala sosyal medya aracılığı ile Belediye Başkan Yardımcısı tarafından gayri resmi bir davetiye gönderildi. Mustafçova Belediyesinde gerçekleşen toplantıya köylülerimin ve tüm Balkan kolu halkının menfaatleri ve alınan yanlış kararların vurgulanması için bu toplantıda bulunmayı doğru buldum.” dedi.

Toplantıda değindiği konulara da açıklık getiren Zeybek, “Söz alarak şu noktalara değindim: Mustafçova Belediyesinde toplam şüpheli vaka sayısı 7 olup bunlardan 3 vaka ve bir ölüm Şahin”de gerçekleşmiştir . İskeçe ilinde toplam 12 vaka, 3 ölüm,16 tane şüpheli vaka görülmüştür. Bu durumda covid 19 virüsünün an itibariyle Şahin köyü için büyük tehlike arz etmediğini ve virüsü köye yurt dışındaki emekçilerin ve öğrencilerin getirdiği tezini çürütmektedir. Böylece virüsun köyümüze başka yollardan bulaştığı muhtemeldir.
Bu verilere göre Şahin köyü ile ilgili karantina kararı alınırken, vaka sayısı mı yoksa sağlık birimlerinin önerisi mi hangi kriterlerin göz önünde bulundurulduğunu dile getirdim. Verilen cevapta kararın epidemik kriterlere, yani vaka sayısına göre verildiğiydi, sonuç olarak acele alınan bir karar olduğu açıkça ortadadır.”

Türkiye’den ülkeye dönen Batı Trakyalı öğrenciler konusuna da değinen Milletvekili Zeybek, “Acıklığa kavuşturmamız gereken bir diğer konu da Türkiye’den gelen öğrencilerimize hangi prosedürün uygulanacağı idi. Verilen bilgiye göre, otellerde misafir edilen öğrencilerimizden bügün (29 Mart) itibariyle kan örneklerinin alındığı ve tahlil sonuçlarının 1-2 gün içerisinde taraflarına bildirileceği, bu durumda negatif olanların evlerine dönebilecek olmalarıydı. Şahin köyünde ikamet eden öğrenciler ise tahlil sonuçları negatif olsa bile 14 gün sonra köye dönebilecekler; bu sürede otellerde misafir edilmeye devam edeceklerdir.”

Zeybek’in basın açıklaması şu sözlerle devam etti: “Bir diğer önemli konu da medyanın köy sakinlerine karşı sergilediği rencide edici tutumdu. Gerek devlet kanalı muhabirinin bir köylümüze karşı takındığı gayri ciddi davranışları, gerek bir diğer muhabirin de ajan gibi drone ile köy halkının mahremiyetini hiçe sayarak gözetmesinin yasal bir dayanağı olup olmadığını sorguladık. Bu tür hareketlerin yasal olmadığını ve tekrarlanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını ifade ettiler.”

Zeybek açıklamasını, “Son olarak alınan iyi haber ise, Şahin Sağlık Ocağı’nda da covid 19 virüs testlerinin yapılabilecek olması ve 24 saat Sağlık Ocağı’nda ambulans bulundurulacak olmasıydı.” sözleriyle tamamladı.

Haberler


Erdoğan – Miçotakis görüşmesi devam ediyor

Miçotakis’in Ankara ziyareti başladı

Gümülcine ve İskeçe müftüleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Kocaçay köprüsü açıldı

DEB Partisi köy ziyaretlerine devam ediyor

Müftü Trampa Türk azınlığın sorunlarını AA için kaleme aldı

Başbakan Miçotakis’ten Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı’na ‘Makedonya’ tepkisi

TAG’dan Romanya ve Bulgaristan’a çalışma ziyareti

Başbakan Miçotakis bugün Ankara’da

Atina – Üsküp arasında ‘Makedonya’ krizi

Başbakan Miçotakis Milliyet’e konuştu: Yolumuz diyalog

GTGB’de Sedat Hasan’la devam