Anasayfa

01-04-2020
Miçotakis: "Nisan ayı kritik ay"
Başbakan Kiriakos Miçotakis, telekonferans yoluyla İçişleri Bakanı Takis Theodorikaku, Yunanistan Eyaletler Birliği Başkanı Apostolos Cicikostas ve Yunanistan Belediyeleri Merkez Birliği Başkanı Dimitris Papastergiu ile "Eve Yardım" programı ve risk grubuna giren vatandaşlara destek konularını görüştü.
1 Nisan 2020 Çarşamba

Toplantıda, evde kalmanın önemini halka anlatmanın gerekliliğine dikkat çeken Miçotakis, ihtiyaç görülmesi durumunda daha sert önlemlere başvurulacağını söyledi.

Nisan ayının kritik bir ay olacağını vurgulayan Miçotakis, Yunanistan'ın durumunun diğer ülkelerle kıyaslandığında daha iyi olduğunu, ancak işi şansa bırakmamak gerektiğini belirtti.

Alınan önlemlerin uygulanması gerektiğine dikkat çeken Başbakan, çoğunluğun bu kurallara uyduğunu, uymayan küçük bir grubun da bu davranışlarıyla hem yakınlarını, hem de toplumunun bütününü tehlikeye attıklarını söyledi.

"Eve Yardım" programına yerel yönetimlerin katkısının önemine değinen Başbakan, bu programda yer alan kişilerin kendilerini güvende hissetmeleri için gerekli malzeme ve ekipman desteğinden de bahsetti.

"Eve Yardım" programından günde 75 bin vatandaş yararlanıyor; ülke çapında 210 bin aile de yiyecek yardımı alıyor. Programa 273 belediye dahil olurken, program için 3.047 kişi çalışıyor.

Haberler


“Müftü” mü, atanmış memur mu?

Elektrik borçlarına yeni düzenleme: Kesinti öncesi 10 gün süre verilecek

Kültür Bakanı Mendoni İmaret’in halka açılacağını duyurdu

Selanik-Milano seferine bomba ihbarı

Kozlukebir Belediyesi’nden kantar kurulması için Tütün Üreticileri Kooperatifine arazi tahsisi

İskeçe’de “Ergenlik: Çatışmadan İletişime” söyleşisi düzenlendi

Fenerbahçe’de teknik direktörlük görevine Emre Belözoğlu getirildi

Gümülcine Müftülüğünden sahte video uyarısı: Hukuki süreç başlatıldı

Pamuk üreticisi artan maliyetler ve düşük fiyatlar arasında sıkıştı

F-16 savaş uçakları 5 Kasım’da Gümülcine semalarında olacak

ABD’nin ilk Müslüman senatörü Abdul el-Sayed zaferini ilan etti

İTB 100. yıl hazırlıklarını eski başkanlarla değerlendirdi