Anasayfa


01-04-2020
Miçotakis: “Nisan ayı kritik ay”
Başbakan Kiriakos Miçotakis, telekonferans yoluyla İçişleri Bakanı Takis Theodorikaku, Yunanistan Eyaletler Birliği Başkanı Apostolos Cicikostas ve Yunanistan Belediyeleri Merkez Birliği Başkanı Dimitris Papastergiu ile “Eve Yardım” programı ve risk grubuna giren vatandaşlara destek konularını görüştü.
1 Nisan 2020 Çarşamba

Toplantıda, evde kalmanın önemini halka anlatmanın gerekliliğine dikkat çeken Miçotakis, ihtiyaç görülmesi durumunda daha sert önlemlere başvurulacağını söyledi.

Nisan ayının kritik bir ay olacağını vurgulayan Miçotakis, Yunanistan’ın durumunun diğer ülkelerle kıyaslandığında daha iyi olduğunu, ancak işi şansa bırakmamak gerektiğini belirtti.

Alınan önlemlerin uygulanması gerektiğine dikkat çeken Başbakan, çoğunluğun bu kurallara uyduğunu, uymayan küçük bir grubun da bu davranışlarıyla hem yakınlarını, hem de toplumunun bütününü tehlikeye attıklarını söyledi.

“Eve Yardım” programına yerel yönetimlerin katkısının önemine değinen Başbakan, bu programda yer alan kişilerin kendilerini güvende hissetmeleri için gerekli malzeme ve ekipman desteğinden de bahsetti.

“Eve Yardım” programından günde 75 bin vatandaş yararlanıyor; ülke çapında 210 bin aile de yiyecek yardımı alıyor. Programa 273 belediye dahil olurken, program için 3.047 kişi çalışıyor.

Haberler


Tarım Bakanı Avgenakis Gümülcine’ye geliyor

Sağlık Bakanlığı ‘çöl tozu’ için uyardı!

Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı

Özgür Ferhat’tan doludan etkilenen çiftçilere açıklama

Kuzey Makedonya’daki çifte seçimde ana muhalefet partisinin lideri zafer ilan etti

BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı

‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Omurluköy’de

Okul Aile Birliğinden Mustafa Trampa ziyareti

Atina Belediye Başkanı Dukas’dan İBB Başkanı İmamoğlu’na tebrik ziyareti

Edirne’de ‘Rodop: Bir Sıradağ 15 Fotoğrafçı’ sergisi