Anasayfa


02-04-2020
İskeçe Hastanesi’nden açıklama: “Şu ana kadar tespit edilen vaka sayısı 19”
İskeçe Devlet Hastanesi, il genelindeki vaka sayısı ve hastanede yapılan çalışmalar hakkında yazılı bir açıklama yayımladı.
2 Nisan 2020 Perşembe

2 Nisan Perşembe günü yayımlanan açıklamada, salgının başlangıcından bu yana İskeçe Devlet Hastanesi’ne başvuran kişiler arasından 19 kişide koronavirüs testinin pozitif çıktığı bildirildi. Açıklamada, şu anda İskeçe Hastanesi’nde tedavi altında olan koronavirüs vakası bulunmadığı vurgulandı.

Yapılan açıklamada, hükümet, sağlık bakanlığı ve diğer yetkili birimlerin aldığı önlemlere rağmen İskeçe ilindeki vakalarda istatiksel olarak önemli bir artış olduğu bildirildi. İskeçe Devlet Hastanesi’nin ilk andan itibaren mücadeleye hazır olduğu ve bugüne kadar başarı gösterdiği belirtildi.

İskeçe Hastanesi’nde yeni düzenleme yapıldığı ve Covid – 19 salgını için 15 yataklı yeni bir klinik ve ek bir yoğun bakım bölümü oluşturulduğu ifade edildi.
Sağlık Bakanlığından alınan malzemeler dışında, hastanenin çabalarıyla bazı tıbbi malzeme ve personel için giysilerin temin edildiği belirtildi.

Salgınla mücadele çerçevesinde yapılan çalışmaların özetlendiği açıklamaya, vatandaşların evlerinde kalmaya devam etmeleri yönünde yapılan çağrıyla son verildi.

Bu arada, İskeçe Devlet Hastanesi’nin sosyal medya hesabından yapılan koronavirüs vakalarıyla ilgili son açıklama ise 25 Mart tarihinde Şahinli bir soydaşın vefatıyla ilgili yapılan açıklamaydı.

Öte yandan İskeçe hastanesinden yapılan açıklamada vaka sayısı 19 olarak belirtirken, devlet televizyonu 2 Nisan itibarıyla vaka sayısını 21 olarak açıkladı. Bazı yerel haber siteleri ise İskeçe genelindeki Koronavirüs vakalarının 22 olduğunu bildirdi.

Haberler


Tarım Bakanı Avgenakis Gümülcine’ye geliyor

Sağlık Bakanlığı ‘çöl tozu’ için uyardı!

Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı

Özgür Ferhat’tan doludan etkilenen çiftçilere açıklama

Kuzey Makedonya’daki çifte seçimde ana muhalefet partisinin lideri zafer ilan etti

BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı

‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Omurluköy’de

Okul Aile Birliğinden Mustafa Trampa ziyareti

Atina Belediye Başkanı Dukas’dan İBB Başkanı İmamoğlu’na tebrik ziyareti

Edirne’de ‘Rodop: Bir Sıradağ 15 Fotoğrafçı’ sergisi