Anasayfa


04-04-2020
“Virüs sonrası ticaret şekli değişecek”
Türkiye’deki Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yunanistan İş Konseyi Başkanı Levent Sadık Ahmet, virüs sonrası ticaret şeklinin değişeceğini belirtti. Sadık Ahmet, gıda, sağlık ve tarımsal ürünlerin ön planda olacağını dile getirdi.
4 Nisan 2020 Cumartesi

DEİK Avrupa İş Konseyleri Başkanları Koordinasyon Toplantısı’nın, 3 Nisan Cuma günü dört saat süren bir video konferans ile gerçekleştirildiği bildirildi.

Toplantıda DEİK Başkanı Nail Olpak ve 33 İş Konseyi Başkanı Covid-19’un ekonomiye etkilerini ele aldı.

Toplantı gündeminde İş Konseyi Başkanlarının sorumlu olduğu ülkeler hakkında verdikleri brifinglerde, karşılaşılan sorunlar, önlemler ve çözüm önerileri ele alındı.

DEİK, teknolojinin vermiş olduğu imkanlar ile sektörel, bölgesel konsey toplantılarını yaptığı ve iş dünyasına çözüm aramaya gayret gösterdiği ifade edildi.

Yapılan toplantıda Yunanistan İş Konseyi Başkanı Levent Sadık Ahmet, Yunanistan’ın koronavirüsle mücadelede almış olduğu önlemleri, lojistik sorunlarını, ithalat ve ihracata etkilerini aktardı.

Koronavirüs salgını sonrasında ticaret şeklinin önemli ölçüde değişeceğini kaydeden Sadık Ahmet şunları dile getirdi: “Bazı sektörler ciddi yara alacak. Endüstride 4.0 modeli artık kaçınılmaz olacak. Gıda, sağlık ve tarımsal ürünler ön planda olacak. Gıda güvenliği, iyi tarım uygulamaları ve bio teknolojik tarım hızla büyüyecek olan sektörler olacak. ‘Green Line’ uygulaması ile lojistik hız kazanıp daha az temas ile varış noktalarına ulaşacak.

Paketli olmayan, üretim yeri ve şekli belli olmayan gıdalar, izlenebilirlik (traceability) kodu olmayan hiçbir gıda güvenli olmayacağı gibi pazarda da yeri olmayacak. Sertifikasız ürün ve üretim Covid-19 öncesinde kaldı. Dünya borsalarının %35-40’ında, emtiaların %50 civarında, havayollarının %90’ının uçuşlarını yapamadığı bir ticari ortamda dikkatli ve sakin kalmak önemlidir. Bu krizden daha güçlü çıkmamız gerekir. Zamanın; güç birliği, fikir birliği ve yardımlaşma zamanı olduğuna inanmaktayım.

Yunanistan İş Konseyi olarak, her zaman ‘kazan – kazan’ hedefi ile hareket etmekteyiz.
DEİK ve İş Konseyi olarak, Yunanistan’da yerleşik firmalara ve işbirliği yaptığımız Sivil Toplum Kuruluşlarının tüm önerilere açık olduğumuzu ifade etmek isterim.”

Haberler


Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı