Anasayfa


04-04-2020
Bir askerin yerel basına gönderdiği mektup endişe yarattı
İskeçe’deki Petrohori kışlasında görev yaptığı belirtilen bir askerin kışladaki durumla ilgili olarak basına gönderdiği mektup endişe yarattı.
4 Nisan 2020 Cumartesi

Petrohori kışlasında görev yaptığını ifade eden askerin mektubunda, koronavirüs salgınıyla mücadele çerçevesinde kışladaki mevcut durumu anlattığı ve acil önlem alınması için çağrıda bulunduğu anlaşıldı.

Yerel Yunan basında yayımlanan imzasız mektupta, kışladaki durumun kontrol dışı olduğu iddia edildi. Mektupta, 400’ün üzerinde kişinin bulunduğu kışlada pozitif vakaların, bunun dışında virüsün semptomlarını taşıyan askerlerin olduğu ifade edildi. Mektupta ayrıca kışlanın askeri yetkililer tarafından ziyaret edildiği sırada, durumun anlaşılmaması bazı askerlerin gizlendiği öne sürüldü.

Yerel basında yayınlanan mektupta şunlar ifade edildi: “İskeçe’deki Petrohori kışlasında durum kontrol dışında. 400’ün üzerinde asker kışlada kapatılmış bir şekilde haftalarca duruyoruz. Aramızda Covid-19 virüsünü taşıdığı tespit edilen ve aynı zamanda Covid-19 semptomları bulunan askerler var. Subaylar bize ikinci sınıf insan muamelesi yapıyorlar. Devlet ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı herhangi bir şey yapmadı ve vurdumduymazlığa devam ediyor. Hem psikolojik durumumuz çok kötü durumda olduğu için, hem de kışlanın yığılmadan kurtulması için bizlere izin verilmesi gerekiyor. Yemek için çok uzun bir kuyrukta ikili sıra halinde bekliyoruz. Subaylar ise 10 kişi birlikte hiçbir şey olmamış gibi oturuyor. Bugüne kadar alınan tüm önlemler göstermelik ve yığılmayı önleyebilmiş değil. Kışladaki asker sayısı acilen azaltılmalı. Sıradan askerler için kışlaya giriş çıkış durduruldu ve bunun sonucunda askerler adeta birbiri üzerine yığılmış durumda. Subaylar ise her gün kışlaya girip çıkıyor, bu da virüsün bulaşma tehlikesini arttırıyor. Sağlık malzemeleri (maske, antiseptik) ise numunelik bile yok. Maske sadece subaylara ve yemekhanede olanlara veriliyor. Kantin kapanmış durumda ve kağıt mendil bile alamıyoruz. Karantinada olan askerler onlara yemek götürülmediğinden şikayetçi. Bazıları ise tuvalet ve ısınma olmayan yerlere götürüldü. Bugün Kara Kuvvetlerinden birileri gelince, kışladaki durumu anlatmamamız için bizi garaja gizlediler. Aynı zamanda askeri tatbikatlar, virüs semptomları gösteren askerler için de, kötü hava şartlarında da devam ediyor. Vakaların olduğunu gizlemeye çalışıyorlar ve aynı anda bizleri karantinada olanlarla birlikte tutuyorlar. Gerçek durumu gizleyerek tüm askerlerin ve aynı zamanda tüm bölge nüfusunun sağlığını ciddi anlamda tehlikeye atıyorlar. Bir yandan izolasyon anlamında radikal kararlar alıyorlar diğer yandan da askerlerle dolu olan kışlaları kendi kaderine terk ediyorlar. Merak ediyoruz; bu nasıl bir korunma?

Bölgedeki hastane son derece geri kalmış ve salgın hastanesi olarak hizmet eden merkez ise bir saat uzaklıkta ve aynı anda beş il de buradan hizmet alıyor. Yoğun bakım üniteleri anlamında eksiklikler devam ediyor, sağlık personeli korkunç derecede eksik. Vakaların artması halinde ne olacağını merak ediyoruz. Nasıl ve hangi şartlar altında tedavi göreceğiz? Aramızdan kimler bu mücadeleyi başarabilecek? Kışladaki yığılmanın acilen son bulmasını istiyoruz. Tüm askerlere sağlık malzemesi dağıtılsın. Tüm askerler için koruma önlemleri alınsın. Toplu testlerin yapılmasını ve tespit edilen vakaların izole edilmesini talep ediyoruz. Bizlere ikinci sınıf insan olarak davranılmamasını talep ediyoruz.
Kışlalardan biz de SOS sinyali veriyor ve çok geç olmadan bir şeyler yapılması bekliyoruz.”

Haberler


İTB’nin hak arama mücadelesi Trakya Üniversitesinde panelde ele alınacak

Panathinaikos AKTOR, 12 yıl aradan sonra Dörtlü Final’e yükseldi

Ilıca’da muhteşem Hıdırellez Şenliği

İTB ve GTGB ekipleri Kuzey Makedonya’daki Hıdrellez Festivaline katıldı

Yağmur geliyor, hava sıcaklığı düşüyor

Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti