Anasayfa


05-04-2020
Askerin mektubuna yanıt geldi…
İskeçe’deki Petrohori kışlasındaki bir askerin koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında kışladaki şartlar hakkında basına gönderdiği mektubun yayımlanmasından sonra, askeri çevrelerden konuyla ilgili bilgi geldi.
5 Nisan 2020 Pazar

“www.xanthi2.gr” haber sitesi, askeri kaynaklardan elde ettiği bilgilere dayandırdığı haberinde, söz konusu çevrelerin salgın döneminde dile getirilen endişeleri haklı bulduklarını kaydetti. Yığılmayla ilgili soruna çözüm getirilmesi için adım atıldığı ve virüsle ilgili semptoma rastlanmayan askerlerin yüzde 50’sinin kışladan uzaklaştırıldığı, yemekhanede sosyal mesafeye uyulduğu belirtildi.

Her muhtemel vakada protokolde öngörülen tedbirlerin uygulandığını ifade eden aynı kaynaklar, virüs tespit edilen iki kişinin temas kurduğu şahısların izole edildiğini kaydettiler. Kışla içinde de önlemlerin alındığı belirtilirken, askerlerin ihtiyaçlarının askeri marketten karşılandığını dile getirdiler. Askeri kaynaklar, bazı subayların da dönüşümlü olarak görev yaptığı veya uzaktan çalıştığını vurguladılar. Askerlere verilecek izinler konusunda ise salgın döneminde izin verilmesinin mümkün olmadığı bildirildi.

Sağlık malzemeleriyle ilgili olarak yetkililer tarafından yapılan çağrılara uyulduğu ve gerekli malzemelerin bulunduğu kaydedildi. Yönetilmesi zor bir pandemi ile karşı karşıya olunduğu ve çok kısa bir süre önce sınırlardaki göçmen krizinin yaşandığı hatırlatıldı. Şikayetlerin düşmanca karşılanmadığı, personelin yanı sıra asker anne babalarının da düzenli bir şekilde bilgilendirildiği ifade edildi.

Haberler


Tarım Bakanı Avgenakis Gümülcine’ye geliyor

Sağlık Bakanlığı ‘çöl tozu’ için uyardı!

Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı

Özgür Ferhat’tan doludan etkilenen çiftçilere açıklama

Kuzey Makedonya’daki çifte seçimde ana muhalefet partisinin lideri zafer ilan etti

BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı

‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Omurluköy’de

Okul Aile Birliğinden Mustafa Trampa ziyareti

Atina Belediye Başkanı Dukas’dan İBB Başkanı İmamoğlu’na tebrik ziyareti

Edirne’de ‘Rodop: Bir Sıradağ 15 Fotoğrafçı’ sergisi