Anasayfa


05-04-2020
Din Görevlileri Derneği tayinli Gümülcine müftü naibini kınadı!
Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği, Şapçı ile Gümülcine Harmanlık Mahallesi’ndeki (Edirneyolu Camii) camilere yeniden imam ataması yapan tayinli Gümülcine Müftü Naibi Cihat Halil’i kınadı.
5 Nisan 2020 Pazar

Konuya ilgili olarak Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği tarafından yapılan açıklamada, “Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın haklarının teslim edildiği ulusal ve uluslararası antlaşmalara aykırı olarak Gümülcine Müftülüğü’ne atanan Naib Cihat Halil’in göreve başladığı günden beri, bölgemizde uyguladığı keyfi uygulamalara şahit oluyoruz. Müftülük Kurumu’nu azınlığımızın bir kurumu olmaktan çıkaracak tüm uygulamaları kabul eden naib, son dönemlerde halkın ve mütevelli heyetlerinin seçtiği ve haklarında herhangi bir şikayetin olmadığı din görevlilerini görevlerinden azlederek, yerlerine mütevelli heyetlerine ve halka sormadan keyfi atamalar yoluna gitmektedir.

Son günlerde Gümülcine Harmanlık Mahallesi (Edirneyolu Camii) İmam Hatipi Nihat Kaplan ve Şapçı kasabası İmamı Ali Emin, görevlerinden azledilerek yerlerine başka din görevlileri atanmıştır.

Bütün dünyanın karantinada olduğu, bölgemizde camilerin cemaate kapalı olduğu, insanların evlerinde kaldığı bir dönemi fırsat bilerek yapmış olduğu bu keyfi uygulamalarını kınıyoruz. İnsani ve hukuki teamüllere aykırı görevlerinden azledilen din görevlisi arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu, mütevelli heyetleri ve halkın mücadelesini desteklediğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.” ifadelerine yer verildi.

Haberler


BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı

‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Omurluköy’de

Okul Aile Birliğinden Mustafa Trampa ziyareti

Atina Belediye Başkanı Dukas’dan İBB Başkanı İmamoğlu’na tebrik ziyareti

Edirne’de ‘Rodop: Bir Sıradağ 15 Fotoğrafçı’ sergisi

Miçotakis: ‘Türkiye ile ilişkilerde olumlu atmosfer devam ediyor’

Büyük Müsellim’deki geleneksel Hıdırellez etkinliği 14 Mayıs’ta

Baran: ‘Kipi Sınır Kapısında özel tedbirler alınacak’

Eyalet Başkanı ve Başkan Yardımcısından doludan zarar gören bölgelere ziyaret

Mikrobiyologlar ülke genelinde greve gitti