Anasayfa


06-04-2020
Basın mensuplarından Dedeağaç Hastanesine mektup
Doğu Makedonya – Trakya bölgesinde görev yapan görev 61 basın mensubu, koronavirüsle ilgili yetkililerin yeterli bilgi vermemesinden şikayetçi oldu.
6 Nisan 2020 Pazartesi



Sivil Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias ve Ulasal Halk Sağlığı Örgütü’nün sağlık merkezleri, referans hastaneleri de dahil olmak üzere bölge hastanelerinden hiçbir basın açıklaması yapılmaması emri üzerine, bölgede görev yapan gazeteciler Dedeağaç (Aleksandrupolis) Üniversite Hastanesi Müdürü’ne bir yazı gönderdiler.

Mektupta, koronavirüsle ilgili bilgilendirilmelerin sona ermesinin ardından, gazetecilik görevinin adeta “ormanda” yapılan “safariye” dönüştüğü vurgulandı.

Bölgede koronavirüs vakalarının saptanmasından sonra okuyucuların ve seyircilerin halk sağlığını yakından ilgilendiren haberlere ilgi duydukları belirtilen yazıda, bilgi akışının kesilmesiyle kesin ve güvenili olmayan kaynaklara dayalı habercilik yapıldığı kaydedildi.

Koronavirüs nedeniyle hastanenin çalışma yükünün artmasını anlayışla karşıladıklarını belirten basın mensupları, konuyla ilgili kamuoyuna yanlış bilgi verilmemesi için işbirliği çağrısı yaptılar. Basın mensupları, hastane yönetiminden 24 saatlik durumu anlatan açıklamalar yapmasını istediler. Ayrıca, gazete baskıları ve gece haber bültenlerine yetişmesi için günlük açıklamaların en geç akşam saat 18:30’a kadar gönderilmesini istediler.

Hastane müdürüne basın mensupları tarafından gönderilen yazıda, basın açıklamasında vaka sayısı, vakaların cinsiyet ve yaşları, hastanenin hangi bölümünde tedavi gördükleri ve hangi ilden olduklarının belirtilmesi istendi.

Basın mensupları, hastane yönetiminin tedavi görüp taburcu olanlar hakkında bilgi vermesini istediler.

Haberler


Tarım Bakanı Avgenakis Gümülcine’ye geliyor

Sağlık Bakanlığı ‘çöl tozu’ için uyardı!

Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı

Özgür Ferhat’tan doludan etkilenen çiftçilere açıklama

Kuzey Makedonya’daki çifte seçimde ana muhalefet partisinin lideri zafer ilan etti

BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı

‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Omurluköy’de

Okul Aile Birliğinden Mustafa Trampa ziyareti

Atina Belediye Başkanı Dukas’dan İBB Başkanı İmamoğlu’na tebrik ziyareti

Edirne’de ‘Rodop: Bir Sıradağ 15 Fotoğrafçı’ sergisi