Anasayfa


08-04-2020
Girit'ten Adana'ya dost eli
Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs özel sözcüsü Sotiris Tsiodras, bir Yunanlı gencin Türkiye’de yaşayan bir gence kemik iliği bağışında bulunduğunu açıkladı.
8 Nisan 2020 Çarşamba

Hürriyet gazetesinin haberine göre, tüm dünyanın elini kolunu bağlayan koronavirüs salgını sırasında kapanan ülke sınırları aşıldı ve komşu Yunanistan ile Türkiye arasında herkese umut veren güzel bir gelişme yaşandı. Kan ve organ bağışları bu süreçte azalırken, Yunanlı bir gencin Türkiye’de nakil bekleyen bir gence ilik bağışında bulunacağı öğrenildi. Bu süreçte bağış yapan, Savas ve Andreas adlı Yunan gençlerin iliği, Türkiye’de Adana Devlet Hastanesi’nde nakil bekleyen Kuzey’e umut oldu.

HALKLARIN DAYANIŞMASI

Bu güzel gelişme, Sağlık Bakanlığı’na bağlı koronavirüs özel sözcüsü Sotiris Tsiodras tarafından dünyaya duyuruldu. Kendisi bir enfeksiyon uzmanı olan Tsiodras, Yunanistan’da koronavirüsle ilgili son gelişmeleri aktardıktan sonra şöyle konuştu: “Kuzey Yunanistan’dan Savas’a, Girit’ten de Andreas’a teşekkür ederim. Bu iki genç, böyle bir ortamda ilik bağışında bulundular. Üstelik bağışlardan biri Türkiye’de ihtiyacı olan bir gencin iliğiyle uyuyor. İşte ortak düşmana karşı halkların dayanışması.”

EN GÜZEL ÖRNEK

Hürriyet, Yunanistan Organ Nakli Kurumu (EOM) ile temasa geçti. Buna göre, Hanyalı Andreas’ın kemik iliğinin, Adana Devlet Hastanesi’nde nakil bekleyen Kuzey adlı genç ile uyuştuğu öğrenildi. İki ülke arasında yazışmalar ve tahlil sonuçları alışverişi de başladı. İlik naklinin, 22 - 24 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi. EOM yetkilileri, Türk ve Yunan hastalar arasında daha önce de ilik nakli gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, son vakaya ilişkin nakil sonrası konuşabileceklerini kaydetti.

Yetkililer sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanlar bu dönemde kan bağışında ya da organ bağışında bulunmaktan korkuyorlar. Ancak her şeye rağmen böyle güzel örnekler de var.”

Haberler


Tarım Bakanı Avgenakis Gümülcine’ye geliyor

Sağlık Bakanlığı ‘çöl tozu’ için uyardı!

Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı

Özgür Ferhat’tan doludan etkilenen çiftçilere açıklama

Kuzey Makedonya’daki çifte seçimde ana muhalefet partisinin lideri zafer ilan etti

BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı

‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Omurluköy’de

Okul Aile Birliğinden Mustafa Trampa ziyareti

Atina Belediye Başkanı Dukas’dan İBB Başkanı İmamoğlu’na tebrik ziyareti

Edirne’de ‘Rodop: Bir Sıradağ 15 Fotoğrafçı’ sergisi