Anasayfa

09-04-2020
İşkenceyi Önleme Komitesinden Yunanistan’a polis şiddeti uyarısı
Avrupa Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), Yunanistan’ın cezaevi sistemini ivedilikle reforme etmesi ve polis şiddetine son vermesi gerektiğini açıkladı.
9 Nisan 2020 Perşembe

Komitenin ülkeye ilişkin raporunda, geçen yıl Yunanistan’daki cezaevlerinin ziyaret edildiği anımsatıldı.

Raporda, cezaevlerinde yüzde 140’ı bulan doluluk oranının ve mahkumlara yapılan kötü muamelenin önemli sorun oluşturduğuna dikkat çekilerek, yetkililerin bu konuda acil adımlar atması gerektiği vurgulandı.

Cezaevlerindeki koşulların da yetersiz olduğu, mahkum başına en az 4 metrekarelik bir alan oluşturulması gerektiği ifade edilen raporda, cezaevlerindeki doluluk oranını yüksek olması nedeniyle mahkumların yeterli düzeyde sağlık hizmetlerinden faydalanamadığının altı çizildi.

Raporda, Yunan hükümetine bu sorunları çözmesi çağrısında bulunuldu.

Polis şiddetinin ülke geneline yayıldığı vurgulanan raporda, cezaevi sisteminin de reforme edilmesi gerektiği belirtildi.

Haberler


Yunanistan’a eleştiri: İnsan hakları ve adalet ilkeleri zayıflıyor

GAT’tan “Doğada Gençlik Bayramı”

Baran’dan Agapi Kan Bağışı Derneğine destek mesajı

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulunda velilere yönelik etkinlik

Kerem Abdurahimoğlu, EFA’nın Genel Başkan Yardımcılığına seçildi

Son ankette YDP açık ara önde

Erasmus öğrencilerinden Yassıköy Belediyesine ziyaret

‘İtalya – Yunanistan Hükümetlerarası Zirvesi’ Roma’da yapıldı

Zeybek çiçek hastalığı sebebiyle hükümeti eleştirdi

Türkiye Ticaret Ataşesi, Rodop Esnaf ve Zanaatkarlar Odasını ziyaret etti

Şapçı ve Aşağıköy’de şiddetli dolu yağışı

Yunanistan ile Türkiye arasında turizm ilişkileri hareketleniyor