Anasayfa

10-04-2020
"Megafondan ezan okunmasın" tartışması
Yaklaşan Paskalya haftası boyunca kiliselerde ayin yapılmaması ve kiliselerin kapalı kalmasını öngören karar beraberinde başka bir tartışmayı da getirdi.
10 Nisan 2020 Cuma

Basında bazı çevrelerce gündeme getirilen "Paskalya haftasında megafonlardan ezan da okunmasın" önerisi, özellikle sosyal medyada konunun bir süredir gündemde kalmasına ve tartışılmasına yol açtı.

Gümülcine Belediyesi'ndeki "Spartakos" listesi yayımladığı açıklamayla, Paskalya haftasında camilerden hoparlörle ezan okunmasına karşı çıktı.

Söz konusu tartışmalar üzerine Gümülcine tayinli müftü naibi Halil Cihat'ın bir açıklama yayımladığı bildirildi. Cihat'ın açıklamasında, eğitim ve sağlık bakanlıklarının 12 - 20 Nisan tarihlerini kapsayan kanun hükmünde kararnamesi hatırlatılarak, tüm ibadethanelerde her türlü dini tören ve ritüelin dışa duyurulmasında megafon veya diğer aygıtların kullanımının yasaklandığı duyuruldu. Tayinli müftü naibinin açıklamasında tüm ibadethanelerin kapalı olacağı ve din görevlisinin ibadethaneye kimsenin girmemesi için gerekli önlemi almakla sorumlu olduğu öne sürüldü.

Haberler


2026 trafik harçları açıklandı: Son ödeme 31 Aralık

AB Baskısı Altında OPEKEPE Düzenlemesi

Kendi kişisel numaranı belirlemek için son günler

Yassıören’de “Kışa Merhaba” etkinliği

İskeçe Merkez Türk İlkokulundaki kermese yoğun ilgi

Müftü Trampa Edirne merkezli “Balkan Araştırmaları Merkezi” kurulmasını önerdi

Balkanlar’dan gelen din alimleri Edirne’de buluştu

ELTA’dan şube kapatma planında değişiklik

Girit’de kanlı hesaplaşma: Ölü ve yaralılar var

Burhan Baran’dan ELTA şubelerinin kapatılmasına tepki

Gümülcine Başkonsolosluğundan 10 Kasım’a özel resim ve kompozisyon etkinliği

Yunanistan, hukukun üstünlüğünde Avrupa’da en gerilerde