Anasayfa


14-04-2020
“Doktor ve politikacı olarak gidişattan endişeliyim”
İskeçe KİNAL Milletvekili Dr. Burhan Baran, İskeçe Devlet Hastanesi’ndeki üç farklı klinikte tedavi gören hastalarda ikinci kez yapılan testler sonucunda koronavirüs çıkmasının kendisinde endişe yarattığını vurguladı.
14 Nisan 2020 Salı

Milletvekili Baran yaptığı yazılı açıklamada, bugüne kadar salgınla mücadelede İskeçe bölgesinde yaşananlarla ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını, bu zor dönemde birlik olmanın önemine inandığını belirterek, “Ancak gerek bir doktor, gerekse vatandaşlar tarafından seçilen bir politikacı olarak bölgemizde salgınla ilgili gidişat konusunda endişelerimi aktarma zamanının geldiğine inanıyorum.” ifadesini kullandı.

Baran açıklamasında İskeçe Devlet Hastanesi’ndeki üç farklı klinikte tedavi gören hastalarda tespit edilen virüsün, söz konusu kişilere hastaneden mi yoksa başka bir yerden mi bulaştığının henüz netlik kazanmadığını kaydetti. Baran, “Acaba hastaneye giren acil hastalara koronavirüs bulaşma tehlikesi mi var? Acaba gereken önlemler uygulanmıyor mu? Virüs tespit edilen kişilerin yakınlarına test yapıldı mı?” sorularını gündeme taşıdı.

İskeçe hastanesi müdüresiyle iki hafta önce Şahin’deki ilk vakanın ortaya çıkmasından sonra iletişim kurduğunu belirten Baran, yurt dışında çalışan işçilerin dönmesi nedeniyle hastanenin yeterli personelle çalışıp çalışmadığı ve hastane personeline virüs bulaşmaması için önlemlerin alınıp alınmaması konusunda endişelerini aktardığını hatırlattı.

Baran açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sonuç olarak acaba belediye başkanı sayın Çepelis, hastanenin virüsü bulaştırma ihtimaline karşı mı Filippos Amiridis kapalı spor salonunun koronavirüs hastanesine dönüştürülmesini kararlaştırdı?”

Burhan Baran, 12 Nisan Pazar günü Sivil Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias’ın İskeçe ziyaretinden haberdar edilmediğini ve yapılan toplantıya da davet edilmediğini vurguladı.

Baran, önümüzdeki günlerde Ramazan ayının başlayacağını da hatırlatarak, “Virüsün yayılmaması amacıyla bölgemizdeki vatandaşların bir araya gelmelerinin önüne geçilmesi için devletin bir öngörüsü var mı?” ifadesine yer verdi.

Haberler


Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu

‘Ekspres Vize’ye 5 ada daha dahil ediliyor

ABTTF: ‘9 Haziran’da AP seçimlerinde oylarımız DEB Partisine’

Güney Meriç Derneğinden Hıdırellez etkinliği

3500 dönümü sulayan kanalların bakım çalışmaları başladı

FUEN üyesi Türk kuruluşları AGİT toplantısına katıldı