Anasayfa

17-04-2020
İki gün boyunca ek önlemler uygulanacak
Sivil Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, Paskalya nedeniyle koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yeni önlemlerin uygulanacağını söyledi.
17 Nisan 2020 Cuma

Paskalya yortusu günlerinde gereksiz seyahatleri engellemeyi amaçladıklarını belirten Hardalias, iki gün boyunca geçerli olacak bazı önlemlerin hayata geçirileceğini söyledi.

Hardalias, ek önlemlerin 18 Nisan Cumartesi akşamı saat 21:00'de başlayacağını ve 20 Nisan Pazartesi gece yarısı saat 24:00'e kadar devam edeceğini söyledi.

Ek önlemler çerçevesinde gereksiz seyahat edeceklere uygulanacak para cezası iki kat arttırılarak 300 euroya çıkartılacak. Bunun yanı sıra sokağa çıkma izinlerinden "ihtiyacı olan kişilere yardım" maddesini suistimal eden otomobil şoförlerine 300 euro, otomobilde bulunan ikinci kişiye de 150 euro para cezası uygulanacak. Ayrıca aracın plakasına da iki ay süreyle el konulacak.

Hardalias günlük basın toplantısında, hükümetin ilan ettiği önlemleri 10 vatandaştan birinin ihlal ettiğini açıkladı. Düşük olmasına rağmen, bu oranın dahi mevcut durumu tehlikeye sokabileceğini söyleyen Hardalias, Paskalya döneminde önlemlerin daha sıkı bir şekilde denetleneceğini ve bu önlemlere uymayanlara ceza verileceğini vurguladı.

Haberler


Rodop ilinde muhasebe büroları 10-21 Ağustos’ta kapalı olacak

EEDA: Yunanistan’da hukukun üstünlüğünü zedeleyen yapısal sorunlar sürüyor

Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri 21-23 Ağustos’ta yapılacak

Selanik’teki Trakya Futbol Kulübü yeni sezon hedeflerini belirledi

’Herkes İçin Turizm 2026-2027’ programı için başvurular başladı

Lena Zevgara, Sazlıca sahilinde sahne alacak

Rodop ilinde yangın alarmı: Ormanlara giriş yasaklandı

DMT Eyaletinde LED dönüşümü: 30,9 milyon euroluk tasarruf

Yunanistan-Türkiye Hackathonu için başvurular başladı

Sekiz yılda 480 bin dönüm yok oldu

Eski tip kimliklerle yurt dışı seyahati sona erdi

14. GAT Gençlik Festivali’nde Gümülcine tek yürek oldu