Anasayfa


19-04-2020
Karantinaya alınan El. Venizelos gemisinin Türk yolcuları Türkiye'ye gönderildi
Yunanistan’da 3 Nisan'da karantinaya alınan El. Venizelos isimli gemide bulunan 152 Türk ve 8 yabancı ülke vatandaşının Türkiye'ye gönderildiği bildirildi.
19 Nisan 2020 Pazar

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir kısmı otellerde bir kısmı gemide karantinada bulunan 152 Türk ve 8 yabancı ülke vatandaşının karantina süresinin dün gece dolduğunu, 18 Nisan Cumartesi gecesi otobüslerle İpsala sınır kapısından Türkiye'ye girişlerinin gerçekleşmesinin öngörüldüğünü söyledi.

Karantina sürecinde Türk vatandaşlarının durumlarının yakından izlendiğini vurgulayan Özügergin, "Yapılan son sağlık kontrollerine göre, seyahate engel bir durumlarının olmadığı ilgili birimlerce tarafımıza bildirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Özügergin, Türk vatandaşlarının gemiden ve otellerden tahliye sürecini Atina-Pire Başkonsolosluğunun da sahada takip ettiğinin altını çizerek, vatandaşların Türkiye'ye girişleri sonrası tabi olacakları düzenlemelerin, Türkiye Sağlık Bakanlığı ve diğer yetkili kurumların takdirinde olduğunu dile getirdi.

Pire Limanı'nda El. Venizelos isimli gemi, yolcu ve mürettebatta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilmesi nedeniyle 3 Nisan'da karantina altına alınmıştı.

Kovid-19 testi pozitif çıkan mürettebat ve yolcular, gemide tedavi edilmiş, testleri negatif çıkanlar ise Atina'daki farklı otellerde 14 gün süreyle karantina altına alınmıştı.

Haberler


Türk ve Yunan heyetleri İstanbul’da buluştu

Ev sahibi olmak hayal oldu!

DEB Partisi seçim çalışmalarına Şahin köyünden başladı

Şiir yarışmasında derece giren Ayça için okulunda tören düzenlendi

Türk ve Yunan kültür bakanları ’Romeo ve Juliet’i birlikte izledi

Kacır Selanik’te soydaşlarla görüştü

Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek