Anasayfa


21-04-2020
Hardalias: “Önlemler gerektiğinde bir plan dahilinde kademeli olarak kaldırılacak”
Sivil Savunma ve Kriz Yönetimi Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, yeni tip koronavirüs için alınan önlemlerin hala devam ettiğine ve tehlikenin sürdüğüne dikkat çekerek, vatandaşları sabırlı olmaya davet etti. Hardalias, önlemlerin gerektiğinde adım adım kaldırılacağını belirtti.
21 Nisan 2020 Salı

“Durum kritik olmaya devam ediyor ve hataya yer yok.” diyen Hardalias, Paskalya yortusu sırasında alınan önlemlere Yunan halkının uyduğunu belirtti.

Gerek Avrupa’da, gerekse Yunanistan’da koronavirüse karşı alınan önlemlerin kaldırılması stratejisi konusunda tartışma başladığını belirten bakan yardımcısı, hükümetin önlemlerin alınmasında olduğu gibi kaldırılmasında da plan ve yöntemler dahilinde hareket edeceğini söyledi. Hardalias önlemlerin konulmasına neden olan durumların ortadan kalkması halinde söz konusu tedbirlerin adım adım ve dikkatli bir şekilde kaldırılmaya başlanacağını belirtti.

Hardalias, “Kararlar, herşeyin üzerinde vatandaşların sağlığını koruyarak, tüm parametreler dikkate alınarak verilecek. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da herhangi bir önlem için zamanında ve sorumlu bilgi verilecek.” dedi.


TSİODRAS: “ADIM ADIM”
Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs konusundaki sözcüsü Sotiris Tsiodras da, yarının sihirli kelimesinin “mesafe” olacağını belirtti. Mağazaların yeniden açılmasının, kapatılma durumunda olduğu gibi dikkatli ve adım adım gerçekleşeceğini söyleyen Tsiodras, muhtemelen küçük dükkanları açarak ilk adımın atılacağını ifade etti.

Yunanistan’daki bilim adamlarının diğer ülkelerde izlenen önlemleri de yakından takip ettiğini söyleyen Tsiodras, virüs salgınının ülkede önemli ölçüde azaldığını ve rakamların aşamalı olarak düştüğünü sözlerine ekledi.

Haberler


Türk ve Yunan heyetleri İstanbul’da buluştu

Ev sahibi olmak hayal oldu!

DEB Partisi seçim çalışmalarına Şahin köyünden başladı

Şiir yarışmasında derece giren Ayça için okulunda tören düzenlendi

Türk ve Yunan kültür bakanları ’Romeo ve Juliet’i birlikte izledi

Kacır Selanik’te soydaşlarla görüştü

Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek