Anasayfa


28-04-2020
Zeybek’in itfaiye talebine red
İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek’in Mustafçova Belediyesi’ne hizmet verecek bir itfaiye biriminin kurulması konusunda Sivil Savunma Bakanlığına yönelttiği soruya olumsuz yanıt geldi.
28 Nisan 2020 Salı

3 Nisan tarihinde Mustafçova Belediyesine bağlı Sinikova köyünde çıkan yangında bir ailenin evi kullanılamaz duruma gelmiş, bunun üzerine milletvekili Hüseyin Zeybek de Sivil Savunma Bakanlığı’na yönettiği soruyla bölgede bir itfaiye biriminin gerekliliğine dikkat çekmişti.

Zeybek konuyla ilgili yayımladığı basın açıklamasında, “3 Nisan 2020 tarihinde Mustafçova Belediyesine bağlı Sinikova köyünde çıkan yangında bir ailemizin evi kullanılamaz hale gelmiştir. Bu talihsiz olay bir kez daha Mustafçova Beledyesine bir itfaye biriminin gerekliliğini ortaya koymuştur. Fakat bu zarureti Yeni Demokrasi hükümetinin kavrayamadığını görmekteyiz.” dedi.

Zeybek’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Meydana gelen bu olay sonrasında 6 Nisan 2020 tarihinde Sivil Savunma Bakanlığına bir soru önergesi yatırarak, Mustafçova Beledyesine bir itfaye teşkilatının kurulmasını talep ettim. İlgili Bakanlıktan soruma karşılık gelen cevap olumsuz olup, Bakanlığın böyle bir planlamasının olmadığını açık bir dille ifade etmekteydi.

Şunu da belirtmek isterim ki, benim soru önergemin akabinde,16-4-2020 tarihinde Mustafçova Belediyesi de Bakanlıktan bölgeye bir İtfaiye teşkilatının kurulması talebinde bulunmuştur.

Bölgenin bitki örtüsünü, zorlu yol şartlarını ve İskeçe’deki itfaiye birimlerine uzaklığını göz önünde bulundurursak böyle bir teşkilatın kurulmasındaki ısrarımın sebebini açıklar.

Bir yandan hükümetin kendi yandaş medyasına bu pandemi ortamında milyonlarca euroyu peskeş çekmesi diğer yandan ise bu bölgemizin doğal zenginliğini ve insanlarımızın can güvenliliğini hükümetin kale almadığını görmekteyiz.

Karantinalarla zor günler geçiren Mustafçova Belediyesinde yaşayan vatandaşlarımıza bu hizmet çok görülmemelidir. Hükümetin bir an önce hatasını telafi etmesini beklemekteyiz.”

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret