Anasayfa


30-04-2020
Bir ezan sesini kısma girişimi daha!
İskeçe’nin Küçük Davutlu köyü mütevelli heyeti başkanı, hoparlörle ezan okunduğu için yapılan şikayet üzerine ifade vermek üzere karakola çağrıldı.
30 Nisan 2020 Perşembe

Olay 29 Nisan Çarşamba günü yaşandı. İskeçe ili Topiros Belediyesi’ne bağlı Küçük Davutlu köyü mütevelli heyeti başkanı Hasan Akifoğlu, İnhanlı köyündeki karakola çağrılarak ifade verdi.

Mütevelli heyeti başkanı Hasan Akifoğlu konuyla ilgili olarak GÜNDEM’in sorularını yanıtlayarak olay hakkında bilgi verdi. Köy camisinde ezanmatik olduğunu ve ezanın günde dört kez buradan okunduğunu anlatan Akifoğlu, polisin hoparlörün sesinin kısılmasını istediğini söyledi.

Küçük Davutlu köyü mütevelli heyeti başkanı Hasan Hatipoğlu şöyle konuştu: “Uzun yıllardan bu yana mütevelli üyeliği yapıyorum. Ben de babam da, hatta dedem de bu köyde doğdu ve yaşadı. Köyümüzde Türk nüfusu oldukça az. Yaklaşık 10 aile yaşıyor. Camimize ezanmatik koyduk. Hatta rahatsızlık verebilir ve bazı Hristiyan komşular rahatsız olabilir düşüncesiyle sabah namazını ezanmatike koymadık. Sabah namazı hariç günde dört vakit ezan okunuyor. 29 Nisan Çarşamba günü karakoldan çağırdılar. İfade vermem için İnhanlı’ya gittim. Köyümüzden şikayet olmuş. Köy camisini sordular. Burasının tapusu, izni, planı var mı diye sordular. Hatta burasının cami olarak görünmediğini iddia ettiler. Babam 85 yaşında öldü. Hem babam, hem dedem bu camide namaz kıldılar. Bunları onlara söyledim. Buranın Davutlu köyünün camisi olduğunu söyledim. Caminin belgelerinde küçük Davutlu mu, büyük Davutlu mu olduğu anlaşılmıyor dediler. Konu ezana geldi. Günde dört kez ezan okunduğunu söyledim. Köyden şikayet olmuş. Ezanın ne kadar sürdüğünü sordular. Yaklaşık üç dakika sürüyor. Bunu söyledik. Bir gün içinde dört vakit ezan toplam 12 dakika sürüyor. ‘Bu ezan neden böyle rahatsızlık yaratıyor’ diye sordum. Gerçekten anlamak mümkün değil. Ezan neden rahatsızlık versin ki? Bunun bu salgın hastalıkla ne alakası var? Sonuç olarak ezanın sesini, yani hoparlörün sesini kısmamızı istediler. Ben bunun doğru bir şey olduğuna inanmıyorum. Üç dakikalık bir ezan kimseyi rahatsız etmez. Tabii biz köylüyle konuyu değerlendireceğiz ve ona göre karar alacağız.”

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret