Anasayfa


03-05-2020
YTB’nin ‘Memleketim Dergisi’ okuyucuyla buluştu
Türkiye’deki Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB), üç aylık süreli yayını "Memleketim" adlı dergi, "Güçlü Diaspora Güçlü Türkiye" başlığıyla yayın hayatına başladı.
3 Mayıs 2020 Pazar

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurt dışında yaşayan vatandaşlara ait değerlerin, dünyaya aynı hayat penceresinden bakan kardeş topluluklardan motiflerin ve uluslararası öğrencilere ait kültür zenginliklerinin işlendiği “Memleketim Dergisi”ni okurlarla buluşturdu.

YTB Başkanı Abdullah Eren, derginin YTB'nin 10’uncu yılına atıfla ilk sayısında "Güçlü Diaspora Güçlü Türkiye" başlığıyla yayımlandığını belirterek, "Diasporamızdan gönül coğrafyamıza zengin bir içerikle oluşturduğumuz Memleketim Dergisi yayın hayatına başladı. Yazın dünyamıza hayırlı olsun! Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkürler" ifadelerini kullandı. YTB Başkanı Eren ayrıca derginin içeriğiyle alakalı olarak; ‘‘İlim ve medeniyetimiz ile kültür ve sanat dünyamızdan şehir ve mimarimize keyifli ve bilgilendirici bir içerik sunuyor’’ dedi.

YTB’den yayın hayatına başlayan dergiyle ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“YTB’nin 10’uncu yılında , "Güçlü Diaspora Güçlü Türkiye" başlığıyla yayın hayatına başlayan “Memleketin Dergisi” Türkiye’nin emin adımlarla yürüdüğü yolda dünyanın dört bir yanındaki vatandaşlara merhaba diyor. Derginin ilk sayısında YTB'nin 10. yılına ilişkin YTB Başkanı Abdullah Eren imzasıyla "YTB'nin 10. Yılı Güçlü Diaspora Güçlü Türkiye" başlıklı bir makale bulunuyor. YTB'nin on yıllık faaliyetlerinin de geniş bir şekilde anlatıldığı dergi, aralarında Prof. Dr. Ali Büyükaslan'ın "Kültürel İletişim ve Var Olmanın Yansımaları", Dr. Turgay Şafak'ın "İran'da Selçuklu Mimarisi Ve Tarihane Cami Minaresi" başlıklı makalelerinin de yer aldığı kültür, sanat ve sosyal konulara değinen yazılardan oluşuyor. Memleketim dergisinin ilk sayısında, Amerika’da yaşayan genç yazar Güzide Ertürk ile Türkçe ve Türk edebiyatının yurtdışındaki varlığı üzerine yapılmış bir röportaj da bulunuyor.

Dergide ayrıca Erkan Girişit tarafından kaleme alınan “Hak İhlalleri Bağlamında Batı Trakya Türkleri” konulu bir makale de yer alıyor.

E-dergi olarak yayın hayatına başlayan Memleketim Dergisi’ne https://www.ytb.gov.tr/edergi/#p=1 linkinden ulaşabilirsiniz.

Haberler


DEB Partisi seçim çalışmalarına Şahin köyünden başladı

Şiir yarışmasında derece giren Ayça için okulunda tören düzenlendi

Türk ve Yunan kültür bakanları ’Romeo ve Juliet’i birlikte izledi

Kacır Selanik’te soydaşlarla görüştü

Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt