Anasayfa


04-05-2020
BTTÖB: “Yıldırma ve ürkütme girişimlerine ivedilikle son verilmeli”
Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB), Batı Trakya’da son dönemde camilerde ezanın sesinin kısılması ve Ramazan davuluna engel getirilmesiyle ilgili gelişmeler hakkında açıklama yayımladı.
4 Mayıs 2020 Pazartesi

BTTÖB tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı 1923 Lozan Antlaşması ile Yunanistan’a emanet edilirken inanç ve eğitim hürriyetleri garanti altına alınmıştır. Uluslararası bir antlaşma ile sağlanan bu inanç ve eğitim hürriyetlerine de saygı beklemek azınlığımızın en doğal hakkıdır.
Devlet ciddiyeti uluslararası belgelerle tescil edilen azınlık haklarını, başka yasa, genelge veya keyfi uygulamalarla sulandırmadan korumayı ve uygulamayı gerektirmektedir.

Dünya ve ülkemiz Covid 19 salgını ile mücadele kapsamında birçok önlem aldılar. Bizler de azınlık olarak alınan bu önlem ve kısıtlamalara tereddütsüz riayet ettik. Ancak son dönemlerde hiçbir mantıkla açıklanamayacak ve hiçbir bilimsel yanı olmayan bir uygulamaya gidildiğini hem şehirlerimizde hem de köylerimizde yüzyıllardır okunan ve kimseyi bugüne kadar rahatsız etmemiş ezan seslerinin içinde bulunduğumuz bu mübarek Ramazan ayında tartışma konusu haline getirildiğini müşahede etmekteyiz. Salgın bahane edilerek ezanların okunduğu mikrofonların ayarlarıyla oynamaya dönük haksız ve hukuksuz girişimlere şahit olmaktayız.

Son günlerde kendini “yetkili” olarak tanıtan bazı sivil kişiler, camilerden okunan ezan sesini, rahatsızlık yarattığı gerekçesiyle kısmaları yönünde telkinde bulunmaktadırlar. Diğer taraftan iftar ve sahur vaktini davulla duyuran gençlerimize dönük engellemeler de yaşanmaktadır.

Manevi değerlerimize yönelik yapılan bu girişimlerin tarafımızdan kabul edilemez bulduğumuzu belirtir, yıldırma ve ürkütme girişimlerine ivedilikle son verilmesi için tüm yetkili makamları göreve davet ediyoruz. Bir kez daha inanç hürriyetlerimize saygı duyulmasını beklediğimizi dünya kamuoyuna duyururuz."


Haberler


Kacır Selanik’te soydaşlarla görüştü

Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor