Anasayfa


05-05-2020
Zeybek hastane yönetiminden salgının yayılmasıyla ilgili bilgi istedi
İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, İskeçe Devlet Hatanesi yönetiminden Kovid – 19 salgınının hastane içi ve hastane dışındaki yayılmasıyla ilgili bilgi istedi.
5 Mayıs 2020 Salı

Milletveki Zeybek, İskeçe Devlet Hastanesi Müdürü Eleni Rafaela’ya mektup göndererek bilgi istedi. Hastane yönetiminin verdiği eksik bilgilerin panik yarattığını vurgulayan milletvekili, İskeçe ilindeki ölüm oranının da yüzde 17’nin üzerinde olduğuna dikkat çekti.

Hastane tarafından salgınla ve İskeçe il genelindeki durumla ilgili yeterli bilgi verilmediğini ve alınan tüm önlemlere rağmen son günlerde iki hastane çalışanında Kovid – 19 görülmesinin endişe verici olduğunu belirten milletvekili Hüseyin Zeybek, hastane yönetimine sorular yöneltti.

Milletvekili Hüseyin Zeybek, hastane müdürüne gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdi: “Bu dönem pandemi nedeniyle ülke genelinde ve ilimizde katı önlemlerin alındığını hep birlikte gördük ve yaşadık. Özellikle İskeçe ilinin Mustafçova ve İskeçe belediyeleri sıkı karantinanın uygulandığı iki belediyemiz oldu. Burada vatandaşlarımızın göstermiş oldukları sabrı, sorumlu ve bilinçli davranışlarını göz ardı etmemek gerekir. Tabii İskeçe hastane personelinin de pandemi ile mücadelede göstermiş oldukları insan üstü çabaları takdire şayandır.

“HASTANE PERSONELİNDE KOVİD – 19 ÇIKMASI ENDİŞE YARATMIŞTIR”
Daha önceki açıklamalarımda hastane tarafından verilen yetersiz bilgilerden dolayı rahatsızlığımı dile getirmiştim. Burada yaşanan olayın asıl sorumlusu hükümettir. İskeçe’deki pandemi krizinin idaresinde büyük sorunlar ve eksiklikler yaşanmıştır.

24/4/2020 tarihinde yayınlanan basın açıklamanızı şaşkınlıkla okudum. Burada hastanemizin bu zor durum karşısında görevini eksiksizce yerine getirdiğini iddia etmektesiniz. Fakat hastalarda ve hastane çalışanlarında farklı bir görüş hakimdir. Bir iki gün önce yapılan açıklamada da iki hastane personelinde Covid-19 vakasının görüldüğü haberi endişelerimizi arttırmıştır.”

“SORULARIN YANITLANMASINI BEKLİYORUZ”
Milletvekili Zeybek, mektubunda hastane yönetiminden İskeçe’deki salgınla ilgili olarak ayrıntılı bilgi istediklerini vurguladı. Zeybek hastane müdürüne gönderdiği mektupta şu soruları yöneltti: “Hem hastaneyi ziyaret eden hastalarımız hem de hastane personelinin sağlığı söz konusu olduğundan dolayı sizlerden daha detaylı bilgi bekliyoruz ve cevaplanmasını istediğimiz şu soruları yöneltiyoruz.

Basın açıklamanızda hastane çalışanlarına yönelik 247 testin yapıldığını dile getirmektesiniz

Bu testler hangi sıklıkla tekrar edildi?
Hastanede pozitif çıkan vakalar arasında her hangi bir ortak ilişkinin olmadığını iddia etmektesiniz.

İlimizin değişik coğrafi bölgelerimize Covid-19 bulaşmasını bilimsel olarak nasıl izah edebilirsiniz?

Hastanedeki dört kliniğin enfeksiyona maruz kalması, Sivil Savunma Bakan Yardımcısının acilen bölgemize gelmesine neden olmuştur. Nefroloji kliniğinin iki personelinde görülen pozitif vakalara karşı ne gibi tedbirler aldınız ve söz konusu klinikte görülen bu vakaları ne şekilde yorumluyorsunuz? Ayrıca ayni klinikteki 10 personelin virüse maruz kalması sonucunda karantina durumları nedir?

Tabibler Odasının bu yönde yapmış olduğu uyarılara rağmen hastanemize Covid-19 PCR testini niye tedarik etmediniz? Pandemi nedeniyle hastaneye yapılan bağışlar ile bu cihaz rahatlıkla temin edilebilirdi.

Yaşanan bu pandemi nedeniyle hastanemizin ihtiyaçları doğrultusunda kaç kişilik personel kadrosu açıldı?”

“İSKEÇE’DE ÖLÜM ORANI YÜZDE 17,3”
Mektubunda İskeçe ilinde salgınla ilgili ölüm oranının yüzde 17,3 olduğunu, virüse rastlanan kişi sayısının ise 52 olduğunu dile getiren milletvekili, bu rakamların tedirginlik yarattığını kaydetti.

Hüseyin Zeybek şöyle devam etti: “Vurgulamak isterim ki, ilimizde vaka sayısı 52 olup bu güne kadar görülen vakalarda ölüm yüzdesi 17,3 tür. Bu rakamlar bizleri tedirgin etmektedir, çünkü bunlar insan hayatını ifade etmektedir.

Basında çıkan haberlere göre hastane kliniklerinin tümünün aktif olarak hizmete devam ettiği yönündedir; bu umut verici bir haberdir çünkü pandemi tam olarak ilimizi terk etmemiştir.

Hayati önem taşıyan bu konu ile alakalı olarak sizlerden vatandaşlarımızın sağlığı ile ilgili daha detaylı ve doğru bilgi talep etmekteyiz. Vermiş olduğunuz eksik bilgiler vatandaşlarımız arasında paniğe yol açmaktadır.

Vatandaşlarımızın güvenliği için Covid 19 mücadelesinde yapacağınız çalışmalara biz her zaman katkı sağlamaya hazırız.”

Haberler


Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret