Anasayfa


05-05-2020
Müftü İbrahim Şerif camiler için alınan önlemleri açıkladı
Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, 4 Mayıs’tan itibaren geçerli olan yeni önlemler çerçevesinde camilerin çalışma sistemiyle ilgili açıklama yayınladı.
5 Mayıs 2020 Salı

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, 4 Mayıs’tan itibaren geçerli olan yeni önlemler çerçevesinde camilerin çalışma sistemiyle ilgili açıklama yayınladı. Camilerde ezanların normal ses düzeyiyle okunacağı belirtilen açıklamada, 17 Mayıs tarihine kadar cemaatle namaz kılınmayacağı ifade edildi.

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Koronavirüs (Covid-19) salgınında vakaların azalması nedeniyle yetkili kurumlar tarafından yeni önlemler 04 Mayıs 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere açıklanmıştır.

Bu çerçevede Gümülcine S. Müftülüğü olarak aşağıdaki önlem amaçlı ve dikkat edilmesi gereken açıklamayı halkımızla paylaşıyoruz:

1) 4 Mayıs Pazartesi gününden itibaren ülke genelinde serbest dolaşım hakkı başlamıştır.

2) Ezanlar, camii hoparlöründen normaldeki ses düzeyinden okunacaktır.

3) 17 Mayıs Pazar gününe kadar camilerde cemaatle namaz kılınamayacaktır. Camilerde din görevlisi, vakit namazlarını kendi başına kılabileceği gibi isteyen kişi de ferdî olarak namazını kılabilecektir.

4) Köylerimizde Ramazan ayına mahsus olan Ramazan davulu çalınabilecek, çalacak kişiler (2-3 kişilik grup şeklinde), izin almadan dolaşma hakkına sahiptirler.

5) Camilerimizde tesbihatımızı ortak tespihleri kullanmak yerine parmaklarımızla ya da şahsi tespihimizle yapmalı, ortak kullanım alanlarını kullanmamaya dikkat etmeliyiz.

6) 17 Mayıs Pazar gününden sonra tüm ibadethanelerle birlikte camiler de toplu ibadete açılacaktır. Buna göre, sosyal mesafe kuralına riayet edilerek (iki kişi arası 1,5 m mesafe olmak üzere 10 m² ye 1 kişi) cemaat ile namaz kılınabilecektir. (Örneğin 200 m² lik bir camii ya da mescitte 20 kişi birlikte namaz kılabilecektir.)

7) Cuma ve Bayram namazlarıyla ilgili durum netleşince tekrar duyurulacaktır.”



Haberler


Şiir yarışmasında derece giren Ayça için okulunda tören düzenlendi

Türk ve Yunan kültür bakanları ’Romeo ve Juliet’i birlikte izledi

Kacır Selanik’te soydaşlarla görüştü

Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada