Anasayfa


06-05-2020
Otlak paralarıyla ilgili olumlu gelişme
Hayvan besicilerini ekonomik olarak olumsuz etkileyen, 2009- 2012 yılları arasında Avrupa Birliği Tarım Komisyonu’nun otlaklarda (voskotopya) ektar azaltılması kararında olumlu gelişmeler yaşandı.
6 Mayıs 2020 Çarşamba

Avrupa Tarım Komisyonu ve yetkili Avrupa mahkemeleri, Yunanistan’a toplam 446 (280+166) milyon euro iade edilmesini ve kesintiye uğrayan arazilerin yeniden otlak haritasına dahil edilmesini kararlaştırdı.

ÖZGÜR FERHAT: “446 MİLYON EURO İADE EDİLİYOR, KESİNTİYE UĞRAYAN ARAZİLER OTLAK HARİTASINA DAHİL EDİLİYOR”

Konuyla ilgili SİRİZA Rodop milletvekili adayı Özgür Ferhat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer Verdi: “2009-2012 yılları arasında Avrupa Birliği Tarım Komisyonu kararıyla ülkemizdeki otlak (voskotopya) bölgeleri incelenmiş ve önemli kısıtlamalar ve ektar azaltılması getirilmişti. Bunun sonucunda ülke genelinde ve bölgemiz Trakya'da hayvan besicilerine ödenmesi gereken otlak (voskotopya) paraları azalmış yahut da tamamen iptal edilmişti ve ülke olarak büyük tazminat ödemek zorunda kalmıştık.

2015-2018 yıllarında SİRİZA olarak yaptığımız girişimler sonuç vererek, ilki Şubat 2020, ikinci karar da Mayıs 2020 de alınarak, Avrupa Tarım Komisyonu ve yetkili Avrupa mahkemeleri kararınca ülkemize toplam 446 (280+166) milyon euronun iadesi ve kesintiye uğrayan arazilerin yeniden otlak haritasına dahil edilmesi (OMNİBUS SİSTEMİ) kararlaştırılmıştır.

Geç alınan bir karar, hiç alınmayan bir karardan iyidir deyip, bu konuda verdiğimiz mücadelenin insanlarımız için pozitif sonuçlanması bizim için bir onurdur.”

Haberler


Şiir yarışmasında derece giren Ayça için okulunda tören düzenlendi

Türk ve Yunan kültür bakanları ’Romeo ve Juliet’i birlikte izledi

Kacır Selanik’te soydaşlarla görüştü

Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada