Anasayfa

07-05-2020
Sığınmacıların yerleştirileceği otele saldırdılar
Adalardaki sığınmacıların yeni göçmen kanunu kapsamında ana karaya taşınması bazı bölgelerde sert tepkilere yol açıyor.
7 Mayıs 2020 Perşembe

Pella bölgesinde sığınmacıların yerleştirilmesi planlanan bir otele sabah saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından yanıcı madde atıldığı belirtildi.

Saldırganların, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 57 sığınmacının yerleştirileceği otelin bazı odalarını ateşe verdikleri ifade edilen haberlerde, saldırıda can kaybı olmadığı bilgisi yer aldı.

Haberlerde, polisin olayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

Bu arada, Edessa Belediye Başkanı Dimitris Giannu, Atina - Makedonya Haber Ajansına yaptığı açıklamada, yaşanan olayı kınayarak, bu tür eylemlerin bölge insanının çoğunluğunun düşüncelerini ifade etmediğini vurguladı.

Yeni göçmen yasasında, Ege adalarından 20 bin göçmenin ana karada oluşturulacak yeni kamplara taşınması, tutuldukları kamplarda yasa ve kurallara uymayan göçmenlerin iltica hakkından mahrum edilmesi ve iltica talebi reddedilen göçmenlerin geri gönderilebileceği "güvenli kaynak ülkeler" ve "güvenli üçüncü ülkeler" listesi oluşturulmasına ilişkin maddeler de yer alıyor.

Haberler


Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı

Rodop ilinde tarımın geleceği Gümülcine’deki kongrede tartışılacak

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti İskandinav pazarına açılıyor

ABTTF’den 21 Mart mesajı: “Irkçılık ve ayrımcılık devam ediyor”

Gümülcine’de “Müzik Birleştirir” konseri

Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor

Batı Trakya Türk heyeti, Viyana’daki AGİT toplantısına katıldı

Pire Türk Şehitliği’nde 18 Mart anma töreni