Anasayfa

07-05-2020
Otobüs ve taksilere koruyucu bölme geliyor
Koronavirüs salgınıyla mücadelede başlayan yeni dönemde, otobüs ve taksilere koruyucu bölme monte edileceği açıklandı.
7 Mayıs 2020 Perşembe

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Konstandinos Karamanlis, salgınla mücadele kapsamında ve salgının vatandaşlar arasında yayılmasını önlemek amacıyla otobüs ve taksi gibi toplu taşıma araçlarına özel bölme konulacağını açıkladı.

Karamanlis, taksilere iki müşterinin alınması için de ortak bakanlık kararının hazırlandığını söyledi.

Karamanlis, 4 Mayıs Pazartesi günü işletmelerin yüzde 10'nun açıldığını belirterek, toplu taşıma araçlarının hareketliliğin salgın öncesindekinin üçte bir oranında olduğunu dile getirdi. 11 Mayıs Pazartesi günü işletmelerin yüzde 30 - 35'inin yeniden açılacağını kaydeden Karamanlis, gerekli planlamayı tamamlamak için çalıştıklarını belirtti. Gerekli görüldüğü durumlarda yeni otobüs ve metro seferlerinin konulduğunu dile getiren bakan Karamanlis, normalleşme sürecine göre hareket edileceğini söyledi.

Toplu taşıma araçlarında maske kullanımının önemine değinen bakan Karamanlis, yolcuların büyük çoğunluğunun maske kullandığını, maske kullanmayanların da diğer yolcular tarafından uyarıldığını ifade etti. Bakan, hükümetin yurt içi uçuşları arttırma ihtimalini değerlendirdiğini de belirtti.

Haberler


Tütün üreticilerine destek sinyali

Araç bakım sektörü grevde: Dijital kayıt zorunluluğuna tepki

Gastrade, Dedeağaç’ta ikinci FSRU projesini planlıyor

Kask denetimleri sıkılaşıyor!

BTAYTD, FUEN Avrupa Azınlık Bölgeleri Forumu’na katıldı

Yeni çalışma yasası neler içeriyor?

“Dr. Sadık Ahmet Gençlik ve Spor Merkezi” Bursa’da hizmet açıldı

Millet Gazetesine açılan 50 bin eurolok tazminat davası reddedildi

Sivil Koruma ve İklim Krizi Bakanlığından yangın uyarısı

Yeni kabine üyeleri yemin ederek göreve başladı

Maronya Antik Tiyatrosunda “Strings in Motion” konseri

Gıda ve akaryakıtta kâr sınırı uygulaması sona eriyor