Anasayfa


08-05-2020
Okullara koronavirüs protokolü gönderildi
11 Mayıs’ta lise üç öğrencilerinin sınıflara dönmesiyle yeniden açılacak okullarda şüpheli koronavirüs vakalarıyla karşılaşılması durumunda izlenecek yöntemler, Ulusal Halk Sağlığı Örgütü’nün hazırladığı protokolle belirlendi.
8 Mayıs 2020 Cuma

Söz konusu protokole göre, öğrencilerden biri koronovirüs salgınına yakalanırsa okul kapatılmayacak. Koronavirüse yakalanan öğrencinin bulunduğu sınıfta yer alan diğer öğrenciler 10 günlüğüne okuldan uzaklaştırılacak ve herhangi şüpheli bir durumun ortaya çıkmaması halinde yeniden eğitimlerine devam edecekler.

Virüse yakalanan öğrenci de, ateşinin ve bulgularının sona ermesinden üç gün sonra ve ilk bulguların ortaya çıkmasından en az 10 gün geçmesi koşuluyla yeniden okula dönebilecek.

Ulusal Halk Sağlığı Örgütü’nün yayımladığı protokole göre, her eğitim birimi için şüpheli Kovid-19 vakalarını yönetecek bir sorumlu ve bir de vekili belirlenecek. Koronavirüs belirtileri görünen öğrenci, her okulda belirlenecek olan havalandırılmış ve izole edilmiş özel bölüme götürülüp ailesine haber verilecek ve doktor raporu istenecek.

Yapılacak testin pozitif çıkması durumunda okul ve aile çevresinde temasa geçtiği kişilerle ilgili inceleme yapılacak. Testin negatif çıkması durumunda ise, söz konusu öğrenci ateşinin ve bulgularının sona ermesinden en az 3 gün sonra okula dönebilecek.

Bir eğitim kurumunda, 14 günlük süre içerisinde üç ya da daha fazla vakaya rastlanması durumunda ise gerekli incelemenin yapılması için derhal Ulusal Halk Sağlığı Örgütü bilgilendirilecek.

Haberler


DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin bina sorununun çözümü için başbakana bektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı