Anasayfa

12-05-2020
İtalya’da son 30 yılın en büyük düşüşü
Kovid - 19 salgını nedeniyle Avrupa’da kilit altına alınan ilk ülke olan İtalya’da, ekonomik fatura belirmeye başlıyor.
12 Mayıs 2020 Salı

Salgın nedeniyle Avrupa'da kilit altına alınan ilk ülke olan İtalya'da, ekonomik fatura belirmeye başlıyor. Sanayi üretiminde 1990’lı yılların seviyesine düşülürken, ekonomide de yüzde 4,7 küçülme gözlendi. İtalya’da sanayi üretimi son 30 yılın en düşük seviyesini gördü.

Ulusal İstatistik Ajansı (İstat) temas kısıtlamaları ve karantina nedeniyle Mart ayında bir önceki aya oranla yüzde 28,4 daha az üretim yapıldığını açıkladı.
Şubatta gözlenen yüzde 1’lik düşüş, Mart ayına gelindiğinde 1990’ların başından bu yana üretim en düşük seviyeye geriledi.

Sanayi üretimi bir önceki çeyreğe göre ise yüzde sekizlik düşüş gösterirken, ekonomide yüzde 4,7’lik küçülme gözlendi. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu 2020’de tüm AB ülkeleri için derin bir resesyon beklentisi içinde olduklarını açıklamıştı. Gayri safi yurt içi hasıla açısından da İtalya yüzde 9,5 ile Yunanistan’dan sonra (yüzde 9,7) en fazla düşüş yaşayan AB ülkesi oldu.

SEKİZ HAFTA KİLİT ALTINDA
İngiltere ve İspanya’yla birlikte Avrupa’da virüsün en ağır darbeyi vurduğu ülke olan İtalya’da Mart ayında alınan katı önlemler 4 Mayıs itibarıyla gevşetilmeye başlandı. İtalya 10 Mart’ta ülke çapında karantina ilan eden ilk Avrupa ülkesi olmuştu.

Gevşetme adımlarına karşın halen birçok işletmenin kapalı olduğu ülkede, ekonominin can damarlarından olan turizm sektörü de sekteye uğramış durumda.


Haberler


Yunanistan’a eleştiri: İnsan hakları ve adalet ilkeleri zayıflıyor

GAT’tan “Doğada Gençlik Bayramı”

Baran’dan Agapi Kan Bağışı Derneğine destek mesajı

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulunda velilere yönelik etkinlik

Kerem Abdurahimoğlu, EFA’nın Genel Başkan Yardımcılığına seçildi

Son ankette YDP açık ara önde

Erasmus öğrencilerinden Yassıköy Belediyesine ziyaret

‘İtalya – Yunanistan Hükümetlerarası Zirvesi’ Roma’da yapıldı

Zeybek çiçek hastalığı sebebiyle hükümeti eleştirdi

Türkiye Ticaret Ataşesi, Rodop Esnaf ve Zanaatkarlar Odasını ziyaret etti

Şapçı ve Aşağıköy’de şiddetli dolu yağışı

Yunanistan ile Türkiye arasında turizm ilişkileri hareketleniyor