Anasayfa


12-05-2020
Restoran ve kafelerde vergi oranının düşürülmesi gündemde
Hükümetin, restoran ve lokantalarda FPA (katma değer vergisi) oranını düşürmeye hazırlandığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre, lokanta ve fast food işletmelerinde KDV yüzde 13’ten yüzde 11’e düşürülecek.
12 Mayıs 2020 Salı

Yeni uygulamanın restoran ve hazır yiyecek satan işletmelerin yeniden açılacağı 25 Mayıs veya 1 Haziran’da başlayacağı ifade edildi. Düşük KDV uygulamasının ise Eylül ayı sonuna veya yıl sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

Bu arada, Yunanistan Restoranlar Birliği yöneticileri 11 Mayıs Pazartesi günü Ekonomi Bakanlığı yetkilileriyle bir araya gelerek, sektöre sağlanacak destek konusunu ele aldı. Sektöre sağlanacak KDV indirimi ve diğer desteklerin ne kadar süreyle devam ettirileceği, yaz boyunca yaşanacak sürece ve 2021 yılı bütçesine göre şekilleneceği kaydedildi.

Öte yandan hükümet, kafelerdeki içeceklerde uygulanan KDV oranında indirim yapma imkanlarını netleştirmeye çalışıyor. Kahve ve diğer içeceklerde KDV’nin yüzde 24’ten yüzde 13’e düşürülebileceği belirtildi.

Dış mekana sahip olmayan restoran, kafe ve fast food işletmelerinin ise salgından zarar gören sezonluk turizm işletmeleri grubuna dahil edilebileceği ve hükümetin açıklayacağı destek kapsamına alınabileceği kaydedildi. Aynı statüye catering sektöründeki şirketlerin de dahil edilebilmesi için çalışmaların devam ettiği ifade edildi. Bu arada, sektör temsilcileri işletmelere kira yardımı konusunda da destek verilmesini talep ediyor.

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret