Anasayfa


12-05-2020
İskeçe Azınlık Lisesi ve diğer okulların ulaşım sorununa çözüm istedi
İskeçe KİNAL Milletvekili Burhan Baran, İskeçe Azınlık Ortaokul – Lisesi öğrencilerinin ve diğer okullara giden öğrencilerin ulaşım sorununun çözüme kavuşturulmasını istedi.
12 Mayıs 2020 Salı

Konuyla ilgili 12 Mayıs Salı günü Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios’a bir yazı gönderen Burhan Baran, yeni dönemle ilgili olarak bir planlama yapılıp yapılmadığını ve okullara ulaşımın sağlıklı bir şekilde sağlanması amacıyla seferlerin arttırılıp arttırılmayacağını sordu.

Ortaokul ve listelerin 11 ve 18 Mayıs tarihleriyle yeniden eğitime başlamasıyla birlikte İskeçe’nin dağlık bölgesindeki öğrencilerin ulaşımıyla ilgili olarak endişelerini paylaşan milletvekili Baran, bu bölgedeki öğrencilerin okullarına KTEL otobüsleri ve özel taksilerle gittiklerini hatırlattı. Dağlık bölgeden çok sayıda öğrencinin İskeçe Azınlık Ortaokul – Lisesi’nde eğitim gördüğünü belirten milletvekili Burhan Baran, yeni dönemde uygulanacak önlemler nedeniyle daha fazla sefer ve araç tahsis edilmesinin şart olduğunu vurguladı.

Konuyla ilgili olarak 6 Mayıs Çarşamba günü meclise soru sunduğunu hatırlatan Baran, soruya henüz bir yanıt gelmediğini kaydetti.

Bugüne kadar öğrencilerin ulaşım sorununa çözüm bulunmadığına dikkat çeken Baran, öğrenci velilerinin ve öğrencilerin endişelerinin sürdüğünü, okul aile birliklerinin de konuyla ilgili açıklamalarda bulunduklarını hatırlattı. Milletvekili Burhan Baran ulaşım sorununun ortadan kaldırılması için ek seferlerin konulması gerektiğini, ayrıca araç sayısının da takviye edilmesi gerektiğini vurguladı. Baran, Doğu Makedonya – Trakya eyalet yönetimi tarafından, dağlık ve uzak köyler için özel bir hassasiyet gösterilmesini talep etti.

KİNAL Milletvekili Baran, eyalet yönetiminin KTEL ile iletişime geçerek ek otobüs seferleri ve taksilerin tahsis edilmesi için girişimde bulunup bulunmadığını sordu. Burhan Baran, ulaşım sorununun çözüme kavuşması için her türlü katkıda bulunmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret